kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
5 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Arınç'tan "Abi" uyarıları

ZÜBEYDE YALÇIN / ANKARA
Giriş Saati : 05.09.2008 00:40
Arınç, Dişli'nin istifa kararı aldığı MYK toplantısında "para ve kadından uzak durulmalı" uyarısı yaptı. Arınç, dindar birinin yasal bile olsa şüpheli işten uzak durması gerektiğini hatırlattı..
AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Şaban Dişli ile ilgili iddialar partinin abisi Bülent Arınç'ı rahatsız etti. Başbakan ile görüşen Arınç, Dişli'nin istifa kararı verdiği toplantıda siyasi kriterlerini de anlattı. Kendisinden örnek veren Arınç, "Bizi iki şey yaralar, para ve ahlaka aykırı şeyler" diyerek, siyasilerin akçeli işler ile kadınlardan uzak durması gerektiği mesajı verdi. Arınç, Dişli'nin istifa kararı verdiği MYK toplantısında, vatandaşların AK partiyi yolsuzluklar ile mücadele edeceğine inandığı için iktidara taşıdığını belirtti. Arınç, "Milletvekilleri kanunla açıkça yasaklanmamış olsa da şüpheli işlerden sakınmalı, uzak durmalıdır. Dindar olan kişi şüpheliden bile sakınmalıdır" dedi.

NASIL ARABA ALDI?
Arınç, kendisinden bir örnek vererek siyasetçilerin nasıl olması gerektiğini şöyle anlattı: "Ben 4 dönem milletvekilliği yaptım. Tanımadığım insan, belediye başkanı yok. Meclis Başkanı olarak bir ricam olsa kimse geri çevirmezdi. Meclis Başkanı olunca Vectra marka arabamı sattım. Eşim için WV Golf marka bir araç aldım. Başkanlıktan ayrılınca bir araç ihtiyacı doğdu. Audi marka bir aracı beğendik. 102 bin YTL bu araç. Bütün birikimlerimizi çıkardık 65 bin YTL para çıktı. TBMM Vakıfbank'tan 40 bin YTL kredi çektim. 2.5 yıl daha ödeyeceğim. Önemli bir siyasetçi olarak yıllar süren birikimlerin sonunda 65 bin YTL ancak çıktı. Ben aptal ya da enayi değilim. Ama bir siyasetçinin kendine dikkat etmesi lazım."