kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Palin: "Amerikan birliklerini Irak'a Tanrı gönderdi"

Güncelleme : 04.09.2008 22:22
Yeni Haber
ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan yardımcısı adayı Sarah Palin, Amerikan askerlerinin Irak'a "Tanrı tarafından" gönderildiğini söyledi.

Palin, bu sözleri Alaska'da haziran ayında kilisede toplanan papaz okulu öğrencilerine hitaben konuşurken sarf etti.

Alaska valisi Palin, internette yayımlanan video görüntüsünde, rahiplerden Irak'taki Amerikan askerleri için duacı olmalarını istiyor. "Kadın ve erkek askerlerimiz için dua edelim; onlar doğruluk için çalışıyor" diyen Palin, "Bu ülke için, yöneticilerimiz için, ulusal yöneticilerimiz için dua edelim. Onlar Tanrı'dan gelen bir görev için asker yolluyor. Bu Tanrı'nın planı..." ifadesini kullanıyor.

Bayan Palin, öğrencilerden de Alaska'da inşa edilecek 30 milyar dolarlık doğalgaz boru hattı için dua etmelerini istiyor ve "Doğalgaz hattını inşa etmek için şirketleri ve şahısları bir araya getirecek olan Tanrı'nın iradesidir. Onun için dua etmeliyiz" diyor.

Palin'in konuşmasını içeren video görüntüsü, 2002 yılına kadar üyesi olduğu "Wasilla Assembly of God" kilisesinin internet sitesinde yayımlandı. Site, internet kullanıcılarının hücumu karşısında dün geçici olarak kapatıldı.

AA