kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Uçak seferleri iptal oldu, tatilciler mağdur

Güncelleme : 04.09.2008 22:22
Yeni Haber
Merkezi Almanya'nın Düsseldorf kentinde bulunan Miray Tur adlı seyahat şirketi, 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren Almanya ve Türkiye arasındaki uçak seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

Kararın, Miray Tur ile Best Air arasındaki anlaşmanın iptal edilmesi ve acentelerin şirkete olan borçlarını ödememesi nedeniyle alındığı bildirildi.

Şirketin merkez bürosundan acentelere gönderilen yazıda, ''Bu aksamanın en büyük sebebi, borçlarını ve uçmuş yolcularının hesabını ödemeyen acentelerimizden kaynaklanan yaklaşık 400 bin avro alacaktır. Uçuşlarımızı gerçekleştiremediğimiz için piyasada oluşan fahiş fiyatlar sebebiyle herkes sıkıntı çekmektedir'' denildi

Tatilcileri makul fiyatlarla Türkiye'den Almanya'ya getirebilmek için bir uçuş programı hazırlandığı ve bu program için hava yolu şirketine ödeme yapılması gerektiği belirtilen bildiride, bunun için de şirkete borcu olmayan acentelerden, müşterilerini getirmek amacıyla seferlerin parasını şimdiden ödemeleri istendi.

Merkezi Mülheim-Ruhr kentinde bulunan ve adının açıklanmasını istemeyen bir acente sahibi, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Miray Tur'un seferlerinin iptal edilmesinden dolayı yaklaşık 25 bin avro zarar ettiğini belirterek, Türkiye'de bulunan Miray Tur biletli yolcularını kendi olanaklarıyla Almanya'ya getirmek için çaba harcadığını söyledi.

Acente sahibi, en az 30 acentenin binlerce avroluk zararı bulunduğunu kaydetti.

Miray Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akbaş'a yaklaşık 2 aydan bu yana ulaşılamadığı bildirildi. Şirketin Düsseldorf'taki bürosunun telefonları da cevap vermiyor.

AA