kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dünya barışı için 10 bin kilometreyi pedal çevirerek geçti

Güncelleme : 04.09.2008 22:22
Yeni Haber
Dünyaya barış mesajı vermek için bisikletiyle Türkiye turuna çıkan Halep Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Yahya Kaakeh (40), Muğla'nın Fethiye ilçesine geldi. Kendini barış elçisi olarak gören profesör, dünya barışı için 10 bin kilometreyi pedal çevirerek geçecek.

3 ay önce Suriye'den bisikleti ile yola çıkan Yahya Kaakeh, Türkiye turunu tamamlamak üzere. Halep'den çıktığı yolculuğunu Gaziantep, Adana, Niğde, Nevşehir, Ankara, İstanbul, İzmir ve Muğla güzergahlarını geçerek sürdüren Yahya Kaakeh'in son durağı Fethiye oldu. Buradan da Antalya, Mersin, Adana, Tarsus güzergahını takip ederek Halep'e gidecek olan Suriyeli Kaakeh, ülkesinde vardığında bisikleti ile 10 bin kilometre yol kat etmiş olacak.

Kaakeh, Türkiye turunun Fethiye ayağında ilçe Turizm Müdürü Burhan Coşkun'u makamında ziyaret etti. Coşkun, Suriyeli misafire dünya barışına koyduğu katkıdan dolayı teşekkür ederken, kendisine Fethiye ve çevresini tanıtan kitapçık verdi.

Coşkun, daha sonra Suriyeli profesörün uğradığı yerin vali ve belediye başkanlarına imzalattığı defteri imzaladı. Bu defterde İstanbul Vali yardımcılarının yanı sıra Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de görüşleri yer alıyor.

Halep Üniversitesi'nin 50. kuruluş yıldönümü vesilesiyle böyle bir girişimde bulunduğunu söyleyen Yahya Kaakeh, amacının dünya barışına dikkat çekmek olduğunu söyledi. Kendisini "Barış yolcusu" olarak isimlendiren Kaakeh, Türkiye ile Suriye arasındaki ikili ilişkilere dikkat çekti. Kardeş ülkeler Suriye ve Türkiye'nin tarih boyunca var olan bağlarının daha da güçlenmesi gerektiğini belirten Suriyeli Profesör, "Biz eskiden beri barış istiyoruz, siz de istiyorsunuz. Bu kardeşliği ve dostluğu anlatmak üzere yola çıktım" dedi.

Ülkesinde ressamlık da yapan Kaakeh, barış yolculuğunun ardından işinin başına geçeceğini söylerken, gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra dünya turuna Avrupa'dan devam edeceğini belirtti.

CİHAN