kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Korgeneral Mendi, cezaevine sivil araçla geldi.

Ergenekon sanığı paşalara TSK'dan cezaevi ziyareti

Ceyda KARAASLAN ANKARA
Giriş Saati : 04.09.2008 00:12
Kocaeli Garnizon Komutanı Galip Mendi, Kandıra Cezaevi'nde Ergenekon tutuklusu paşaları ziyaret etti. Genelkurmay sitesinde "Ziyaret TSK adınadır" açıklaması yer aldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ergenekon sanığı paşalara TSK'dan cezaevi ziyareti
Türk Silahlı Kuvvetleri eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın "hukuki süreç devam ettiği için konuşamam" dediği Ergenekon soruşturmasındaki üslubunu değiştirdi. Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Ergenekon soruşturması nedeniyle 65 gündür tutuklu olan emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'u "TSK adına" dün cezaevinde ziyaret etti. Saat 11.30'da cezaevine giden korgeneral Galip Mendi, cezaevine 41 KK 240 plakalı sivil araçla ve sivil kıyafetle girdi. Korgeneral Mendi'nin ziyaret öncesi, gerekli başvuruların yapıldığı belirtiliyor. Cezaevi yetkilileri, Mendi'nin ziyareti için, "Yönetmelik ne öngörüyorsa uyuldu" dedi.

SİTEDE YAYINLANDI
Korgeneral Mendi'nin Kandıra Cezaevi'ndeki ziyareti Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden duyuruldu. Açıklama kısa olmasına karşın satır aralarında ciddi mesajlar yeraldı. Genelkurmay'ın açıklamasında, Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'a, "Türk Silahlı Kuvvetler'ine uzun süre hizmet veren iki emekli komutan" denilerek sahip çıkıldı ve ziyaretin TSK adına yapıldığı özellikle vurgulandı. Açıklamada, "Bilindiği üzere, dün olduğu gibi bugün de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yargıya olan saygısı ve güveni tamdır" denilerek ziyaretin "yargıya baskı" olarak yorumlanmaması mesajı verildi. İşte Genelkurmay'ın açıklaması: "1. 03 Eylül 2008 günü, saat 11:30 'da Kocaeli ili Garnizon Komutanı Korgeneral Galip MENDİ, Kandıra Cezaevinde tutuklu olarak bulunan (E) Orgeneral Şener ERUYGUR ile (E) Orgeneral Hurşit TOLON'u ziyaret etmiştir. 2. Türk Silahlı Kuvvetlerine uzun süre hizmet veren iki emekli komutana yapılan bu ziyaret, Türk Silahlı Kuvvetleri adına gerçekleştirilmiştir. 3. Bilindiği üzere, dün olduğu gibi bugün de Türk Silahlı Kuvvetlerinin yargıya olan saygısı ve güveni tamdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur"

ZİYARET YASAĞI
1 Temmuz'da gözaltına alınan ve Kandıra F Tipi Cezaevi'nde bulunan iki emekli orgeneral için bir süre önce ziyaret yasağı getirilmişti. Tolon ve Eruygur'u ziyaret etmek isteyen CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, 2 hafta önce cezaevi kapısından dönmek zorunda kalmıştı.
Haberin fotoğrafları