kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
4 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cinayeti yanmamış çek çözdü

Giriş Saati : 04.09.2008 15:40
Yeni Haber
İzmir'in Çeşme ilçesinde cesedi yanmış olarak bulunan İzmirli işadamının, çarpık ilişki yüzünden öldürüldüğü ortaya çıktı. Sevgilisinin kızını taciz ettiği ve sevgilisi ile kızı ve kızının arkadaşları tarafından öldürüldükten sonra yakıldığı belirlenen işadamının kimliği cebinde bulunan yanmayan çek yaprağından tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, 16 Temmuz tarihinde Çeşme'nin Ilıca Mahallesi'nde bulunan Şifne Termal Otel arkasındaki boş arazi içersinde yanmış bir ceset olduğu ihbarını alan polis ekipleri olay yerine gitti. Olay yerinde yerde yüz üstü yatar vaziyette yanmış bir ceset olduğunu belirledi.

Cesedin baş ve sırt kısmında 10 kilogram ağırlığında taş olduğu ve ayaklarının urganla bağlandığı tespit edilirken, cesedin üzerinden bir adet çek yaprağı çıktı. Yanmış cesedin üzerinden çıkan çeki araştıran İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çekin Hüseyin İltaş (45) isimli İzmirli bir işadamına ait olduğunu belirledi. Hüseyin İltaş ile ilgili araştırma başlatan cinayet ekipleri, Hüseyin İltaş'ın 16 Temmuz tarihinden itibaren kayıp olduğunu tespit etti. Yapılan araştırma ve DNA testi sonucunda cesedin Hüseyin İltaş'a ait olduğu belirlenirken, öldürülen işadamı Hüseyin İltaş'ın yakın çevresi ile ilgili geniş çaplı bir araştırma başlatıldı. Hüseyin İltaş'ın daha önceden yanında
çalışan F.E (38) isimli bir bayanla gönül ilişkisi olduğunu belirleyen polisler, F.E'yi sorgulamak üzere gözaltına aldı. Gözaltına alınan F.E sorgusunda, Hüseyin İltaş ile birlikte yaşadığını ve kendisine çarpık ilişkiler teklif ederek eziyet ettiğini ve kızı M.E (19) cinsel tacizde bulunduğu için öldürmeyi planladıklarını itiraf etti. Hüseyin İltaş tarafından çarpık ilişkilere zorlandığını iddia eden F.E, cinsel tacize uğrayan kızı M.E ile birlikte yaptıkları planı hayata geçirmek için M.E'nin
işyerinden arkadaşı Ö.G ve H.E ile birlikte Hüseyin İltaş'ı boğarak öldürdükleri ve daha sonra cesedi Hüseyin İltaş'a ait olan 35 AKV 13 plakalı aracın bagajına koyarak Çeşme ilçesindeki sessiz bir yerde yaktıkları öğrenilirken, M.G, B.G, S.A ve .M.Ç isimli şahıslarında olaydan haberdar olduğu ortaya çıktı. Cinayet olayının aydınlanmasının ardından zanlılara yönelik operasyon başlatan polis ekipleri cinayeti işleyen F.E ile kızı M.E ve arkadaşları Ö.G ile H.E'yi ve olayı bilen gizli kalmasını sağlayan M.G,B.G, S.A ve M.Ç'yi yakalayarak gözaltına aldı. Emniyette sorgulamaları biten zanlılar yargılanmak üzere adliyeye sevk edildi.

İHA