kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Ofsayda düşmeyin"

Güncelleme : 02.09.2008 22:55
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
"Ofsayda düşmeyin"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milli maç nedeniyle Ermenistan'a yapacağı ziyaret tepkilere yol açarken MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e açık mektupla "Ermenistan'a gidip de bir maç uğruna ofsayda düşme" çağrısında bulundu.

Kaya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik açık mektubunda, Gül'ün Ermenistan'a yapacağı ziyarete sert tepki gösterdi. Kaya, "Aslında bu metin şahsınıza hitaben yazdığım ikinci açık mektup olacaktı. Ne var ki; Ankara'da bir otel odasında adaşınız Arap kralının ayağına gitmeniz üzerine kaleme aldığım ilk açık mektubu, tüm çabalarıma rağmen, hissiyatımdan arındırıp yadırganmayacak nezaket ölçülerine çekemediğim için yayımlamaktan vazgeçmiştim. Eyleminizin kamuoyunda doğurduğu tepkileri ve hayal kırıklığını dikkate alıp bundan sonrası için millet hissiyatını rencide edecek adımları atmaktan imtina edeceğinizi ümid ederek "Allah ıslah etsin' demekle iktifa etmiştim. Şimdi anlıyorum ki yanılmışım. Arap kralı ile yaşadığınız iki günlük ilişki devlet anlayışınızın o denli karakteristik bir göstergesiymiş ki; sizden başka türlü tavırlar beklemek ancak insanın kendini kandırması demekmiş. Bir bakan olarak, 1996 yılında Kaddafi'nin çadırında başlayan yürüyüşünüzün sizi, bir cumhurbaşkanı olarak, Suudi Kralının otel odasına taşıması devlet anlayışınızın dolaysız bir sonucuymuş. Bununla birlikte, unutulmamalıdır ki; tutarlılık adına yanlış olanın devam ettirilmesi bir erdem değildir. Bunu, hakkınızdaki kanaatimin kökleşmiş olmasına rağmen, olası Ermenistan ziyaretiniz konusunda sizi uyarmak amacıyla yazıyorum" dedi.


"ERMENİSTAN'A GİTMENİZ TAMİNCE'NİN YATINA GİTMENİZDEN FARKLI SONUÇLAR DOĞURUR"


MHP'li Kaya, kamuoyundaki genel kanaate göre, Cumhurbaşkanı Gül'ün Ermenistan'a gitme eğiliminde olduğunu belirterek "Cumhurbaşkanı sıfatıyla Ermenistan'a gitmenizin Fettah Tamince'nin yatına gitmenizden farklı sonuçlar doğuracağı takdirinizde olmalıdır" dedi. Ermenistan'ın Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tanımadığını, Karabağ'ı işgal ettiğini hatırlatan Kaya, şunları söyledi:

"Ermenistan'ın Ağrı'yı, Van'ı "Karabağ' yapmaya gücü yetmese de, "Karabağ' örneği niyetinin, hedefinin ve gücü yettiğinde yapacaklarının bir göstergesidir. Ermenistan, Türkiye'nin ve Azerbaycan'ın tarihini birbirinden ayırıyor değildir. Bu asıl başında bulunduğunuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tavrı olmalıdır. Unutulmamalıdır ki; Mehmetçiğin Azerbaycan'ın koynunda yatması nedensiz değildir. Ankara toprağının Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kurucusu Mehmet Emin Resulzâde'yi bağrında taşıyor olması da nedensiz değildir. Ermenistan'ın tavrı Türk tarihinin 1915 yılına karşı olmak değil, bütününe karşı olmaktır. Ermenistan konusunda inisiyatif almaya meyyal oluşunuz halen dışişlerinde hevesiniz kaldığının bir göstergesi olsa gerektir. Zaten, Dışişleri koltuğuna oturttuğunuz halefiniz de bu hevesin önünde en az engel teşkil edecek kimsedir. Nitekim Kafkaslar yanarken o da siz ve başbakanınız gibi tatil yapmayı tercih etmişti. Sahi, bu hevesinizi o konjonktürde tatmin etmeyi neden düşünmediniz? Yoksa zengin işadamlarının yatlarında geçirmeyi tercih ettiğiniz tatiliniz sadece Serj Sarkisyan'la maç seyretmeyi mi telkin etti size?"

"TÜRKEŞ'DE GÖRÜŞMÜŞTÜ" TEPKİSİ

Kaya, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın ""Alparslan Türkeş de zamanında Erivan'a gitmiş ve Petrosyan'la görüşmüştü" sözüne tepki gösterdi. Kaya, "Dışişleri Bakanı'nın Alparslan Türkeş'i anlamaya ihtiyacı olduğu fakat niyetinin olmadığı bu sözleriyle ortaya çıkmıştır. Alparslan Türkeş'in devlet geleneğini temsil ettiği muarızlarınca da teslim edilmiştir. Ne var ki; rahmetli Başbuğumuz anayasal bir yetki olarak devleti temsil ediyor değildi. Ayrıca, Türkeş'in yapmaya çalıştığını anlayıp devam ettirebilmiş olsaydınız, siz de bugün Sarkisyan'la değil Petrosyan'la görüşmeye hazırlanıyor olurdunuz. Aradaki farkı anlatmaya yarayan ve devletin elinde bulunan bilgiler en çok da size ve halefinize yakındır." dedi.

Cumhurbaşkanı'na "Ermenistan'a gitmeyin" diye seslenen Atilla Kaya, şunları söyledi:

"İki ülkenin futbol takımlarını eşleştiren kura sizin iradenizle belirlenmedi ama gitmemek sizin iradenizdedir. Maçı izlemeyi çok istiyorsanız; bunu, başbakanın âdeti olduğu üzere, bir gecekondu mahallesindeki kahvede, kameralar eşliğinde yapabilirsiniz. Futbol izlemeye devlet geleneklerini aşacak denli bir düşkünlüğünüz varsa, size son olarak futbolun diliyle seslenmek istiyorum: bu maç uğruna bir adım daha atacak olursanız ofsayda düşeceksiniz."

AA