kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Paralimpik Oyunları'na katılmak üzere Pekin'e gidecek olan bedensel engelli sporcular heyetini dün Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Rövanş için Sarkisyan Türkiye'ye çağrılacak

Duygu GÜVENÇ /Ersan ATAR
Güncelleme : 02.09.2008 14:36
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan- Türkiye maçı için 6 Eylül'de Ermenistan'a yapması planlanan ziyaret öncesinde ilk heyet yarın Erivan'a gidiyor. Heyete Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ünal Çeviköz başkanlık edecek. Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan tarafından kabul edilecek olan Çeviköz, Cumhurbaşkanı Gül'ün mesajını götürecek ve Kafkaslar'daki gerginliğin ilişkilerde açılımlar için bir fırsat olduğunu vurgulayacak. Erivan'da en üst düzeyde kabul edilecek olan Çeviköz, Sarkisyan'la görüşmesinde, Türkiye-Ermenistan maçının rövanşında da Sarkisyan'ı Türkiye'de görmek istediklerini belirtecek. Cumhurbaşkanı Gül dün bir kabul sırasında Erivan'a gidip gitmeyeceği sorusu üzerine "Daha karar vermedik, bazı görüşmeler var'' dedi. Dışişleri Bakanı Ali Babacan da, Cumhurbaşkanı Gül'ün Erivan'a gitmesi konusunda alınmış bir karar bulunmadığını söyledi.

GÜL'DEN AB TALİMATI
Öte yandan Gül, kendisine hâkim-savcı atamaları kura töreni için davetiye getiren Adalet Bakanlığı bürokratlarına, "AB'ye uyum çalışmalarına hız verin" talimatı verdi.