kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

MHP'den Toptan'a: Good Morning

Güncelleme : 02.09.2008 22:55
Yeni Haber
Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın "Meclis açıldıktan sonra anayasa değişikliği konusunda partilerarası bir uzlaşma için girişimde bulunacağım" şeklindeki açıklamalarına MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "anayasa konusunda bu kadar tartışma ve gerilimler oluştuktan sonra bizim önerimize gelmelerine sadece good morning derler" karşılığını verdi.

Bir yıl önce AKP'nin anayasa taslağının ortaya çıkmasıyla, Toptan'a yazılı başvuruda bulunduklarını ve "tartışmaları Meclis zeminine taşıması" çağrısında bulunduklarını hatırlatan Vural, "Bugüne kadar neredelerdi? Şimdi bunu yeni bir fikirmiş gibi ortaya koyuyorlar. Türkiye'de gerilim aktörleri, bu horoz dövüşünden ve Türk siyasetini bu ayrışmadan kurtaracak, kafasındaki düşünceleri aktarma imkanı verecek bir diyalog zemini oluşturulmalıdır. Ama AKP ve CHP, bu horoz dövüşünü sürdürüyorlar" diye konuştu.

Meclis'in açılması ile anayasa değişikliği tartışmalarının yeniden gündeme gelmesi beklenirken, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın, partilerarası bir uzlaşma için girişimde bulunacağı yönündeki sözlerini ANKA'ya değerlendirdi. Anayasa değişikliği konusunda inisiyatif alması için geçen yıl Eylül ayında Toptan'a yazılı başvuruda bulunduklarını ancak olumlu ya da olumsuz hiçbir cevap almadıklarını belirten Vural, "AKP'nin ısmarlama anayasası, parlamento dışında bir takım odaklar tarafından tartışılırken, bunun parlamentoda tartışılması ve hazırlanması gerektiğini söyledik. Biz bu öneriyi bir yıl önce getirdik. MHP'nin önerisine, anayasa konusunda bu kadar tartışma ve gerilimler oluştuktan sonra gelmelerine ise sadece good morning derler. Bugüne kadar neredeydiler? Şimdi bunu yeni bir fikirmiş gibi ortaya koyuyorlar" diye konuştu. Vural şunları söyledi:

"Uzlaşma komisyonu kurulmalı ama bunun ötesinde Türkiye'de gerilim aktörleri, bu horoz dövüşünden ve Türk siyasetini bu ayrışmadan kurtaracak, kafasındaki düşünceleri aktarma imkanı verecek bir diyalog zemini oluşturulmalıdır. Ama AKP ve CHP, bu horoz dövüşünü sürdürüyorlar. Bu horoz dövüşü olduğu müddetçe böyle bir mutabakat komisyonunun uzlaşma ihtimali de ortadan kalkar. Bu iki aktör, tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş misali, bir bakıma Türk siyasetini parsellemek istiyorlar. O bakımdan MHP olarak gerilimden uzak bir siyaset uygulanması gerektiğini hem de diyalog zemini oluşturulması gerektiğini söylüyoruz."

AKP'nin anayasa değişikliği konusunda samimi bir arayış ve çaba içinde olduğuna inanmadıklarını da dile getiren Vural, "Ancak buna rağmen uzlaşma komisyonu diyalog zemininin oluşmasına katkı sağlar diye düşünüyoruz. Biz MHP olarak buna katkıya hazırız. Bunu daha önce Genel Başkanımız da ifade etti" dedi.

(ANKA)