kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Talaş Böreği

Harcı için soğanı küp doğrayıp, sıvı yağda soteleyin. Eti ilave edip, kavurmaya devam edin. Üzerine küp doğranmış havuç, patates ve bezelyeyi ekleyin. Kıyılmış kırmızıbiber ilave ettikten sonra havuç yumuşayana dek, kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip, ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Kare şeklindeki milföylerin ortalarına 1 çorba kaşığı harçtan pay edin. Köşelerini ortada birleştirip, ters çevirerek fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif pembeleşene dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 6 adet milföy hamuru
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 500 gram kuşbaşı kuzu eti
* 1 adet havuç
* 1 adet patates
* 1 su bardağı haşlanmış bezelye
* 1-2 adet kırmızıbiber
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 adet yumurta sarısı