kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler

İLİŞKİLİ HABERLER
Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler
Hünkarbeğendi
Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine tereyağı ve ince kıyılmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönünce salçayı ekleyin. 1-2 dakika sonra kabuğu soyulup ince doğranmış domatesi katın. İki dakika kavurun. Daha sonra üzerine geçecek kadar sıcak su koyun. Suyu azaldıkça ilave ederek et yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip, ocaktan alın ve sıcak tutun. Diğer taraftan beğendiyi hazırlamak için patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine patlıcan ve sütü ekleyin. 2 dakika sonra kaşar peyniri ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Koyulaşana kadar pişirip, servis tabağına aktarın. Üzerine eti yerleştirin. Kekikle süsleyip, servis yapın.

Malzemeler 4 Kişilik
* 500 gram kuşbaşı dana eti
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet küçük boy soğan
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 adet orta boy domates
* Yeteri kadar sıcak su
* Tuz, karabiber

Beğendi için:
* 5 adet patlıcan
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* Tuz, karabiber

Süslemek için:
*
1-2 dal kekik
Haberin fotoğrafları