kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gençlik yıllarında olgunlaşma enstitüsünde mankenlik yapan Selen, "Ben devlet mankeniydim" diyor.

Hayatımda şans oyunlarına hiç inanmadım

ZEYNEP GÜLER CEYLAN
'Talih Kuşu' adlı dizinin Döndü'sü; Suna Selen, enerjisi ve oyunculuğuyla yıllara meydan okuyor. Usta oyuncu "Hayatımda şans oyunlarına hiç inanmadım. Ama bu diziyi umut dağıttığı için çok seviyorum" diyor..
O yılların eskitemediği başarılı bir tiyatrocu69 yaşında olmasına rağmen gençlere taş çıkartan enerjisiyle dikkat çeken Suna Selen, şu sıralar atv'nin sevilen dizisi 'Talih Kuşu'nda Döndü'yü canlandırıyor. Talih Kuşu'nun herkese umut dağıttığını söyleyen Selen, TV dizilerini sanatsal yapımlar olarak değil 'ürün' olarak nitelendiriyor.

* Yılların oyuncusu olarak dizi sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?
Dizileri çok takip etmiyorum, sürekli çalıştığım için kendi dizimi bile zor izliyorum. Türk Sineması'nı daha fazla takip ediyorum. Yabancı dizileri vaktim kalırsa izliyorum. Ben aslında dizileri daha ziyade 'ürün' olarak kabul ediyorum.

UMUT DAĞITIYORUZ
* Yani sanat eseri değil de ticari bir ürün gibi...
Evet, ama ürün dediğimiz zaman bu sanattan hiç yararlanmıyor anlamına gelmiyor. Dizi, herkese sunulan lüks bir ürünİzlediğiniz diziler sizi mutlu edebiliyor, ya da üzücü olayları izleyip ağlayarak deşarj olabiliyorsunuz. Ya da bizim dizimizde olduğu gibi size umut dağıtıyor. Ben 'Talih Kuşu'nu bu yüzden sevdim çünkü talih kuşu herkesin beklediği şey.

* Peki, hangi yabancı dizileri izliyorsunuz?
Smallville'ı aksatmadan seyrediyorum. Şu sıralar Dexter ve Closer'ı da takip ediyorum.

* 'Talih Kuşu'na dönersek... Dizi teklifini kabul etmenize ne etken oldu?
En önemli etkenlerinden birisi dizinin yönetmeni Atilla Cengiz'le daha önce 'Oyunlarla Yaşayanlar'da birlikte çalışmıştık. İnsan yönetmene çok önem veriyor çünkü bir yerden sonra kendinizi teslim edeceğiniz bir insan oluyor yönetmen. Sonra hikayeyi çok sevdim. Dünyadaki tüm toplumlara hitap edecek bir konusu var.

KİMYAMIZ ÇOK TUTTU
* Dizideki genç oyuncuların performanslarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Çok iyi! Setteki oyuncular arasındaki ilişkileri çok sıcak buluyorum. Partnerim olarak adlandırdığım Nazlı Tosunoğlu'yla birlikte çalışmaktan özellikle çok mutluyum. İlk defa birlikte çalıştık ama sanki 5 yıldır aynı tiyatroda çalışmış gibiyiz. Kimyamız çok tuttu.

* Gerçek hayatınızda şans oyunları oynadınız mı?
Hiç oynamadım. Piyangoculardan ahbaplarım vardır. Onlar kırılmasın diye bilet aldığım oluyor. Fakat üzerinden üç ay geçer ve ben o bilete bakmam. Bana hep derler ki "Ya sana çıktıysa nereden bileceksin?" Çıksa zaten gazetelerde yazar "Büyük ikramiye talihlisi ikramiyesini almaya gelmedi" diye. Bana zaten çıkmaz. (gülüyor)

*
Niye böyle düşünüyorsunuz?
Birçok şeyde emek sarf ediyorsunuz, canınızı çıkarıyorsunuz. Sonra ne oluyor? Beş işinizden ancak biri düzgün gidiyor. Bu kadar emek verdiğiniz halde emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz. Bir de emek sarf etmediğiniz halde nerden talih kuşu konacak başınıza? Ben emekçiliğe inanıyorum.

* Yeni film projeniz var mı?
Yeni bir üçlemede oynayacağım. Kutluğ Ataman'ın bir projesi var. İkisinin senaryosu hazır üçüncü de benim rolüm olur mu bilmiyorum. Ama herhalde olur!
Haberin fotoğrafları