kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

Bu sezon ayakkabılarda kare topuklar moda!

Aksesuvar deyince birçok kadının hassas olduğu bir konuyu açmış oluruz sanırım... Ayakkabılardan takılara, eşarplardan çantalara kadar aksesuvarların kıyafetlerden ayrı bir yeri vardır. Özellikle günümüz modasında çok sade hatta günlük bir elbise ya da bir jean, farklı bir aksesuvarla tamamlanınca; giyip bir davete gidebileceğimiz bir kıyafete dönüşebiliyor. Böylece; aksesuvarlar daha bir değerleniyor. Modayla ilgili bilinen en önemli bilgilerden biri; birçok kadının ayakkabıya, çantaya, takılara ve mücevherlere kıyafetlerden daha çok para harcadığıdır. Birçok büyük giyim markasının aksesuvarları, kıyafetlerinden daha çok rağbet görüyor.

HEM ŞIK, HEM RAHAT!
Bu sezonun ayakkabılar bakımından çok yaratıcı ve renkli olduğunu düşünüyorum. Renkleri, malzemeleri, detayları ile gerçekten farklı modeller var. Alışverişe çıktığınızda babetlerden, klasik ince topuklu ayakkabılara kadar birçok alternatif bulabileceksiniz. Ama bunların içinde sezonun yeniliği hatta önerisi diyebileceğim kare topuklar var. Hem çok şık, hem de çok rahatlar... Bunların özellikle, topuklu ayakkabı giymeyi seven ama tüm gün giyme zorunluluğundan şikayet eden çalışan bayanlar için iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Ayakkabının giyimde ne kadar önemli olduğu bir gerçektir. Bir kıyafeti bir ayakkabı ile tamamlarsanız sıradan olur, başka bir ayakkabı ile giyerseniz çok sade ya da düz bir kıyafetiniz bile, bambaşka bir hava kazanabilir. Bu nedenle sezonluk alışverişlerinizde, giyim kadar ayakkabı seçiminize de özen göstermeniz gerektiğini düşünüyorum. Bir ayakkabı şık ve güzel olduğu kadar rahat da olmalıdır. Rahatsız ve taşımakta zorladığınız bir ayakkabı, ne kadar şık olursa olsun kendinizi iyi hissetmeyeceğiniz için sizde şık duramaz. İşte kare kalın topukları tercih edeceğiniz en önemli nedenlerden biri bu olabilir. Klasik ince topuklara göre çok daha rahatlardır.

YİNE ÇİZME!
Sezon aksesuvarları, özellikle de ayakkabılar ileride de bu köşede yer vereceğim konulardan olacak. Ama kare topukların dışında geçen sezondan botinler ve uzun çizmeler, bu sezon yine moda! İsterseniz geçen sezondaki ayakkabıları göz önünde bulundurun, isterseniz yeni sezon renklerinde yenilerine bir göz atın.