kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
31 Ağustos 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Bahçeşehir Üniversitesi dünyaya açılıyor

Güncelleme : 13.07.2008 01:53
- Bu arada biliyorum ki yaz tatilinde bile üniversitede harıl harıl çalışıyorsunuz. Nedir sizi yaz sıcağında çalıştıran şey?
- Mesaimin büyük bir bölümü uluslararası çalışmalara gidiyor. Bahçeşehir'i uluslararası bir üniversite haline getirmeye kararlıyız. Biz hiç kampüs üniversitesi olmadık, kampüsün sağladığı steril ortam, aslında eğitimin bir boyutunu çok eksik bırakıyor, hayattan koparıyor öğrenciyi. Biz sosyal aktiviteleri çok olan bir üniversiteyiz ve öğrencinin sadece dersle ilgilenmemesini, her şeyin içinde yaşamasını istiyoruz. Okulda sürekli bir faaliyet var o yüzden; öğrenciler sabah gelip gece 12'de evine gidiyor. Şimdi de Türkiye sınırlarının dışına taşıyoruz kampüsümüzü. Amerika'da Kent State Üniversitesi'nde hazırlık okuyan öğrencilerimiz var. Washington DC'de, Boston Northeastern Üniversitesi'nde, California'da San Barnardino Üniversitesi ile bağlantılar kurduk. Mimarlık öğrencilerimiz yaz okullarına Floransa'da devam ediyor. Bu sene de 40 küsur öğrencimiz Floransa'ya gitti, şimdi bir o kadarını da Viyana'ya gönderiyoruz.

- Bunun geri dönüşümü nasıl oluyor size?
- Öğrenciler çok memnun. Bizim hedefimiz şu; öğrencimiz İstanbul'da başlasın hayata; New York'ta, İtalya'da, Kore'de uzmanlık alsın, yani dolaşsın. Şimdi öğrencilerimizin Cenevre'de hem kredili ders alıp, hem de Birleşmiş Milletler'de, Dünya Bankası'nda çalışmasını sağlayacak irtibatlar sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle finans bölümü, ekonomi bölümü öğrencilerimizin bir ayağı orada olmalı. Uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi öğrencilerimiz birkaç gün sonra Viyana Diplomat Akademisi'ne giderek ders alacaklar.