kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
31 Ağustos 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Mağduriyetler arttığı için itiraz yükseliyor

Güncelleme : 13.07.2008 01:53
- Birbirinden bağımsız pek çok ayağı mı var bu örgütün, tek derdi darbe yapmak mı, sadece AKP'yi engellemek mi, nasıl bir örgüt bu?
- Ben Ergenekon'u bu haliyle; üretilmiş, tasarlanmış bir şey olarak görüyorum. Tıpkı El Kaide gibi bir görüntü veriyor bana. Yani dünya üzerinde yapılan bütün İslamcı terör eylemleri El Kaide'ye atfediliyor ama 'El Kaide kimdir?' dediğinizde elle tutabileceğiniz bir şey yok! Sanki Ergenekon olayı giderek, bütün Türkiye'nin lanetli geçmişini temizlemek için üretilmiş... Ne varsa üstüne yıkalım ve bu işleri çöpe atalım gitsin gibi bir görüntü vermeye başladı bana...

- Peki ya öyleyse? Bu araştırmaya değmez mi?
- Fazlasıyla değer, mutlaka araştırılmalı...

- Neden o zaman her bir delil çürütülüyor, en baştan yok sayılıyor, fırsat tanınmıyor?
- Çünkü bunu bir AKP harekatı olarak görenler var. Ben buna katılmıyorum. Ergenekon dosyasının salt bir yargılama süreci olmaktan çıkarak bir siyasi çatışma objesine dönüşmesinin her tarafa zarar vereceğini düşünüyorum. Bir de gördüğüm kadarıyla genel itiraz, esas yerine usullerle ilgili. Soruşturmalar uzadıkça mağduriyet artıyor. Muhalif harekete yönelik korkutma amacı güden bir operasyon gibi algılanıyor.