kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mehmet Şahin

Düşen uçaktaki Türk, İzmirli çıktı

DIŞ HABERLER
Kırgızistan'da çakılan yolcu uçağında ölenler listesinde bulunan Türk'ün İzmirli Mehmet Şahin olduğu belirlendi. Ölen 68 kişiden 44'ü ise İranlı..
Kırgızistan'da, "Itek Air" isimli Kırgız şirketine ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının düşmesi sonucu ölen 68 kişiden 44'ü İranlı çıktı. Hayatını kaybeden Türk yolcunun ise 1940 İzmir doğumlu Mehmet Şahin olduğu öğrenildi. Şahin'in, 1993'ten beri zaman zaman Kırgızistan'a gelip, Ahıska Türkü bir ailenin yanında oda kiraladığı belirlendi.

2 ÇOCUK BABASI
Yanlarında kaldığı aile, teşhis için cesetlerin kaldırıldığı hastaneye geldi. İran üzerinden Türkiye'ye dönmekte olduğu belirtilen Şahin'in emekli ve iki çocuk babası olduğu, eşinden ayrı yaşadığı da öğrenildi. Bu arada Kırgız genç basketbol takımı oyuncularının da Asya Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne katılmak amacıyla uçakta olduğu kaydedildi. Uçakta Çin, Kanada, Kazakistan, Türkiye ve İranlı vatandaşların bulunduğunu belirten Kırgız Sağlık Bakanı Marat Mambeto, 7 mürettebat, 9 Kırgız ve 9 İranlı yolcu olmak üzere 25 kişinin yaralı kurtulduğunu, 3'ünün durumunun ağır olduğunu kaydetti. Mambetov, uçağın düştüğü tarlada bulunan birkaç kişinin de ölmüş olabileceğini ifade etti. Uçağın kara kutularının bulunduğu da açıklandı. "Itek-Air" havayolu şirketi Genel Müdürü Vera Perelıgina da, uçağın kazadan 2 saat önce Moskova'dan geldiğini ve herhangi bir arızaya rastlanmadığını söyledi.

UÇAK GEÇEN AY KONTROL EDİLMİŞ
Kırgız Sivil Havacılık Birimi Müdürü Alik Askarov da 1979 yapımı uçağın kontrollerinin geçen ay yapıldığını kaydetti. İran'a gitmek üzere Bişkek'ten havalanan uçak, önceki akşam kalkıştan 10 dakika sonra teknik bir arıza nedeniyle Manas havaalanına dönerken, ABD askeri hava üssünün 5 km. yakınına çakılmıştı.
Haberin fotoğrafları