kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kimisi koşuyu bitiremeden kimisi ise bitiş çizgisini geçer geçmez yığılıp kalan adaylara, ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

Afrika sıcağında koşulu sınav bayılttı

AA
Sakarya'da Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nun yetenek sınavına giren kız adaylardan bazıları, 35 derece sıcakta 800 metre koşunca fenalık geçirdi..
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) özel yetenek sınavında, 800 metre koşu testine katılan kız öğrenciler zor anlar yaşadı. 35 dereceyi bulan yüksek sıcak ve nem nedeniyle, bazı öğrenciler yarışmanın sonunda baygınlık geçirdi. Atatürk Stadı'nda dün yapılan özel yetenek sınavına, 283'ü kız, bin 57'si erkek bin 340 aday katıldı. Kızlar 800, erkekler ise bin 500 metrelik parkurda dereceye girmek için büyük çaba gösterdi. Yarışı tamamlayamayan bazı adaylar düş kırıklığı ile gözyaşlarına boğulurken, dereceye girenler ise parkurdan sevinçle ayrıldı.

FİNİŞİ GEÇİP YIĞILDILAR
Koşu sonrasında baygınlık geçiren kız öğrencilere ise, sağlık ekipleri tarafından oksijen tedavisi uygulandı. SAÜ Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'ne 30, Rekreasyon Bölümü 1. öğretime 50, 2. öğretime 50 ve Spor Yöneticiliği Bölümü 1. öğretime 50, 2. öğretime ise 50 olmak üzere toplamda 230 öğrenci alınacak. Dayanıklılık testini tamamlayan adaylar, daha sonra koordinasyon testine tabi tutulacak.
Haberin fotoğrafları