kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Orhan Pamuk ilk kez ders kitabında

NECLA GÖRGEÇ HABER MERKEZİ
Milli Eğitim Bakanlığı yeni öğretim yılında 12'nci sınıf Türk Dili ve Edebiyatı ile Dil ve Anlatım kitaplarında Orhan Pamuk'un 2 ayrı romanından alıntı yaptı..
Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Orhan Pamuk, Sessiz Ev ve Yeni Hayat romanlarıyla ders kitaplarına girdi. Pamuk'un Nobel'i kazanması sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, Pamuk'un eserlerine ders kitaplarında yer vereceklerini açıklamıştı. Nitekim bu yıl 12'nci sınıflar için basılan Türk Dili ve Edebiyatı kitabında Yeni Hayat, Dil ve Anlatım kitabında da Sessiz Ev yer aldı. Ayrıca yine 12'nci sınıf İngilizce kitabında Bob Dylan, Nicole Kidman ve Lale Orta'yla birlikte Orhan Pamuk da hakkında biyografi hazırlanması istenen ünlüler arasında sayıldı. 12. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı kitabında, yazarın 1995 yılında yayımlanan ve Türkiye'de satış rekorları kıran "Yeni Hayat" kitabından altı sayfalık bir bölüm yer aldı. Metnin ardından Pamuk'un fikri ve edebi kişiliğinin yanı sıra, Türk ve dünya edebiyatındaki yeri de öğrencilerden istenen araştırma ödevleri arasına alındı. Dil ve Anlatım kitabında ise "Sessiz Ev" kitabından bölümler örnek metin olarak kullanıldı.

'EĞLENCELİ OLSUN'
Pamuk, romanlarından bölümlerin ders kitaplarına girecek olmasıyla ilgili "Öğrencileri sıkmak istemem" diyerek "Eğlenceli metinlerimin seçilmesini tercih ederim" demişti.