kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aragones'ten çarpıcı açıklamalar

AA
Yeni Haber
Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, futbolda sisteme fazla bağlı kalmamak gerektiğini belirterek, ''Biz her zaman kazanmak isteyen bir takım yaratmak istiyoruz'' dedi.

İspanyol çalıştırıcının, internetteki Fenerbahçe taraftar sitesi ''www.antu.com''a verdiği röportaj, Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde de yayınlandı.

Fenerbahçe'nin şu an oynadığı sistemde ısrar edip etmeyeceği ve rakibin gücüne göre sistem değişikliğinin olup olmayacağı sorularını Aragones, şöyle yanıtladı: ''Biz hep aynı oyun anlayışıyla, maça en iyi şekilde hazırlanıp, maçı alabilmek için elinden gelen her şeyi yapabilen bir Fenerbahçe izleteceğiz, fakat 'Sürekli saldıracağız' demek istemiyorum. Her zaman kazanmak isteyen bir takım yaratmak istiyoruz. Sistemler değişebilir, sisteme de çok fazla bağlı kalmamak lazım. Maça göre, maçın gidişatına göre birtakım değişiklikler olabilir, ama önemli olan, futbolcuların maçı ne kadar istediğidir. Daha güçlü veya zayıf ekiplere karşı oyun anlayışımız değişebilir, ama bizim oyun karakterimiz, oyuna asılmamız, maçı istememiz değişmeyecektir.''

''4'LÜ SAVUNMANIN ÖNÜNDE TEK PİVOTLA OYNAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ''

Aragones, Fenerbahçe'nin geçen sezon 4'lü savunmanın önünde 2 pivotla oynadığını, ancak bu sezon tek pivotla oynamayı düşündüklerini bildirdi.

Fenerbahçe'ye gelmeden önce futbolcular hakkında bilgisi bulunduğunu, geldikten sonra da hepsinin kaliteli oyuncular olduğunu gördüğünü ifade eden Aragones, ''Ama bu sezon, geçen sezona göre biraz farklı oynayacağımızı söyleyebiliriz. Geçen sezon 4'lü savunmanın önünde 2 pivotla oynuyorduk, bu sene tek pivotla oynamayı düşünüyoruz. Geçen sezon Semih daha ileride, gol arayan bir pozisyondaydı, bu sezon daha geride düşünüyoruz. Alex de öyle, ama bunlar, ben oyuncuları tanıdıkça ve bu ekip için en verimli futbolun hangisi olduğuna karar verdikten sonra ortaya çıkacak konular'' dedi.

''HİÇ KİMSE 'BENİM TAKIMIM TAMAMEN HAZIR' DİYEMEZ''

Takımın şu andaki eksikleri sorulan Aragones, hiç kimsenin 'Benim takımım tamamen hazır' diyemeyeceğini söyledi.
Dünyanın en iyi takımlarının bile şu anda eksikleri bulunduğunu kaydeden Aragones, ''Bu eksikler daha iyi transferlerle giderilebilir. Tabii bizim de arayışlarımız olacak. 'Her ekip daha iyileştirilebilir, daha iyi noktalara getirilebilir' şeklinde klasikleşmiş bir sözümüz var, o yüzden, hiç kimse 'Benim takımım tamamen hazır' diyemez. Bunun için bir uğraş veriyoruz. Her ekip büyük transferler yaparak iyileştirilebilir, daha iyi noktalara getirilebilir'' görüşünü dile getirdi.

''ALEX NEREDE İHTİYACIMIZ VARSA ORADA OYNATABİLECEĞİMİZ BİR OYUNCU''

Alex'in geçen sezonlara göre gol bölgesinden uzakta, geride oynadığı hatırlatılarak, ''Zaman içinde mevkisinde değişikliğe gidecek misiniz'' sorusu üzerine Aragones, Brezilyalı futbolcuyu, takıma daha iyi yön verebilmesi adına geride oynattığını söyledi.

İspanyol çalıştırıcı, görüşlerini şöyle açıkladı: ''Alex bu takımın kaptanıdır. Ondan en iyi nasıl faydalanabilirim, onun savaşı içindeyim. Partizan maçının ikinci yarısında ileride, eski pozisyonunda ikinci forvet olarak oynadı. Şu anda defansın biraz önünde görev yapıyor. Orada oynatmanın sebebi, teknik anlamda çok iyi bir oyuncu olmasıdır. Ben onu, orada takıma çok iyi yön verebilsin, takımı oradan yönetebilsin diye oynatıyorum. Bu yetilere sahip bir oyuncu, ama Alex aslında ona nerede ihtiyacımız varsa, orada oynatabileceğimiz bir oyuncu.''

''KALECİLERİMİZE İNANIYORUM''

Aragones, kaleciler Volkan Demirel ve Volkan Babacan'a güvendiğini, ancak bu mevkide ihtiyaç hissettikleri zaman arayışlarının olabileceğini ifade etti.

Volkan Demirel'in tecrübeli, Volkan Babacan'ın ise daha genç olduğu hatırlatılarak, kaleci transferi yapmayı düşünüp düşünmediği sorulan Aragones, şunları kaydetti: ''Biz Fenerbahçe için en iyisini arama, en iyisini bulma çabası içindeyiz. Volkan Demirel çok iyi bir kaleci, Volkan Babacan ise ona kıyasla biraz daha genç, ama potansiyeli olan bir kaleci. Bizim, Fenerbahçe'nin en üst noktalara çıkması için arayışlarımız vardır. Bu konuda taraftarlarımız rahat olsun. Eğer o bölgeye transfer ihtiyacımız olursa, o gün geldiği zaman konuşulur ve halledebiliriz. Şu anda ben ikisinin bu işi götürebileceğine inanıyorum. Tabii ilerleyen günlerde bu konuda arayışlarımız da olabilir.''

İspanyol teknik adam, altyapıyla ilgili çalışmalar yapıp yapmayacağı sorusu üzerine de genç oyuncuları bulup çıkarmanın misyonu olduğunu, ancak Fenerbahçe'de (A) takımla yapacak çok işi olduğu için buna fazla vakit bulamadığını söyledi. Aragones, yardımcılarının kendisine bu konuda destek olduklarını sözlerine ekledi.
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray Denizli Cumartesi 19:00  
 Hacettepe Bursa Cumartesi 21:00  
 İ.B.B. Spor Eskişehir Cumartesi 21:00  
 Sivas Kayseri Cumartesi 21:00  
 Gaziantep Fenerbahçe Cumartesi 21:45  
 Trabzon Ankaraspor Pazar 19:00  
 Konya Ankaragücü Pazar 21:00  
 G.Birliği Kocaeli Pazar 21:00  
 Antalya Beşiktaş Pazar 21:45