kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Trabzon'un sıkıntısı içeride

Cevat Kol
Trabzonspor'u yıllardır takip ediyorum. Yaklaşık iki aydan bu yana çalışmalarının yüzde 95'ini yerinde izledim. Sadri Şener ve ekibi yeni bir takım oluşturdu. Takıma katılan oyuncuların sayısı iki düzine olsa da takıma katkı sağlayacak oyuncu sayısı 7-8'dir. Yeni bir yönetim ve Türkiye liglerinde ideallerini gerçekleştirmek isteyen bir teknik adamla çalışılıyor. Ersun Yanal için tarihi fırsat. Hedeflerine ulaşabileceği bir takım var ortada. Üstelik başarıya aç, istekli bir camiası var. Yönetimi anlatmaya gerek bile yok. Rüyasını gör yeter. Sabah elinde oluyor. Başkan Sadri Şener'in dediği gibi "Ersun hoca uçaktayken kuşun resmini çekti. Ben de herhalde onu da almamızı istiyor ama bize diyemiyor diye düşündüm. Kuşu bile aldık." Böyle bir ekibin yapacağı icraat da elbette önemli. Bu işin görünen yüzü. Gelelim gerçeklere;

KALEDE BÜYÜK SIKINTI
Bordo-mavili takımın içi patlamaya hazır volkan gibi. İki aylık süre içinde edindiğim bilgi ve tecrübelerimi aktarıyorum. Öncelikle bütün oyunculara eşit mesafede durulup, rekabet ortamı yaratılmalı. Olmayan kaptanlık sorununu kendi kendine yaratan yönetim ve teknik heyet bu problemi acilen çözmeli. Hüseyin'i sürekli toplumun önüne atma sevdasından vazgeçmeliler. Oyuncuların aldıkları paraları kamuoyu ile sürekli paylaşılıp demoklesin kılıcı gibi sürekli gündeme getirmemeli. Yönetim ve teknik heyet Hüseyin, Tolga, Tayfun ve Umut Bulut'a bakış açılarını değiştirmeli. Sadece şunu söyleyebilirim; insanların özel hayatları çalışma hayatını engellemiyorsa karışılamaz. Kaleci problemi de acilen çözülmeli. Tolga A Milli oluyor ama evinde mutlu değil. Sürekli dışlanıyor. Senegalli kaleci Tony sıkıntısı ortada. Genç kaleci Onur için ise erken.

ÇÖZÜM YİNE İÇERİDE

Savunmanın sağı ile orta sahada oyun kurucuya ihtiyaç var. Siz iki düzine oyuncu alındığına bakmayın. Hala takımın iki ya da üç oyuncuya ihtiyacı var. Önemli olan nokta transferler yapmaktır. Takımdan gönderilmesi düşünülen oyuncular hala netlik kazanmadı. Çocukların gözü hep idman sonrası hocalarında. Bu tedirginlikle konsantrasyon zor olur. Sağbekte de sorun var. Jabi gitsin diye dışlanıyor. Hasan Üçüncü keza aynı. Diğerlerini yazmaya gerek bile yok. Bordo-mavili takımda her şey güllük gülistanlık gibi görünüyor ama öyle değil. Karadeniz de yaygın bir söz var, "Bir insanın kendi kendine yaptığını köylü ayağa kalksa yapamaz" diye. Trabzonspor'un durumu da o misal. Sorunların hepsi kendi iç bünyesinde. Tabii çözümü de kendisine bağlı.