kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Madalyanız bol olsun

Ali ERDOĞAN- RAŞİT ATEŞ
Pekin'de bugün atletizmde 5 bin metre finalinde Elvan ile Bekele Degfa, boksta 57 kilo yarı finalinde Yakup Kılıç, tekvandoda Bahri Tanrıkulu ve Sibel Güler ile gülmek istiyoruz..
Olimpiyat Oyunlarının sonu yaklaşırken, bugün 5 sporcumuz ile madalya kovalayacağız. Atletizmde 10 bin metrede gümüş madalya alan Elvan Abeylegesse 5 bin metrede de iddialı. Salı günü yapılan seçmede 14.58:79 ile bu sezonki en iyi derecesini yapan Elvan, 2004'de Golden Lig yarışlarında 14.24:68 ile Dünya rekoru kırmıştı. Elvan'ın yanısıra bu yarışta mücadele edecek bir başka atletimiz Bekele Alemitu. Fina TSİ 15.40'ta koşulacak. Bir başka madalya umudumuz, daha doğrusu 57 kiloda bronz madalyayı garantileyen boksörümüz Yakup Kılıç, final için sabah TSİ ile 09.00'da Ukraynalı Vasyl Lomachenko ile karşılaşacak.

TEKVANDODA İKİ İSİM
Tekvando'da gümüş madalyası kazanan Azize Tanrıkulu'nun ağabeyi Bahri Tanrıkulu bugün 07.00'de 80 kilo elemelerinde ABD'li Steven Lopez ile karşılaşacak. Azize, Lopez'in kızkardeşini çeyrek finalde elemişti. 67 kiloda Sibel Güler ise TSİ 04.45'te Arjantinli Vanina Paola Sanchez ile karşılaşacak.