kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gümüş Azize

Ali ERDOĞAN- RAŞİT ATEŞ
Bayan tekvandocumuz, 57 kilo finalinde Güney Koreli Lim'e yenilse de, Türkiye'ye Pekin'deki üçüncü gümüş madalyayı kazandırmayı başardı ..
Pekin'de üçüncü gümüş madalyamız tekvandoda geldi. 57 kiloda Azize Tanrıkulu sabah seansındaki ilk müsabakasında Malezyalı Teo Elaine'yi 7-4, akşam seansında çıktığı çeyrek final müsabakasında da ABD'li Diana Lopez'i, uzatma raundunda aldığı puanla 2-1 yendi.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Tanrıkulu, yarı finalde ise Hırvat Martina Zubciç karşısında oldukça zorlanmasına karşın 5-3 galip gelmeyi bildi ve finale yükseldi. Tanrıkulu, finalde Güney Koreli Suejong Lim ile karşılaştı. Her iki sporcunun da son derece temkinli mücadele ettiği müsabakanın ilk raundunda sporcular puan getirici vuruş yapamazken, Güney Koreli sporcunun ceza puanı almasıyla Azize Tanrıkulu raundu önde kapattı. 2. raundda Suejong Lim, aldığı 1 puanla skoru yeniden 0-0'a getirdi. Son raundun tamamlanmasına 15 saniye kala 1 puan daha alan Güney Koreli sporcu müsabakadan da 1-0 galip ayrıldı ve altın madalyanın sahibi oldu. Müsabakayı izleyen Çinli seyircilerin, müsabakanın başından sonuna dek Türk sporcu lehine tezahürat yapmaları dikkati çekti.
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray Denizli Cumartesi 19:00  
 Hacettepe Bursa Cumartesi 21:00  
 İ.B.B. Spor Eskişehir Cumartesi 21:00  
 Sivas Kayseri Cumartesi 21:00  
 Gaziantep Fenerbahçe Cumartesi 21:45  
 Trabzon Ankaraspor Pazar 19:00  
 Konya Ankaragücü Pazar 21:00  
 G.Birliği Kocaeli Pazar 21:00  
 Antalya Beşiktaş Pazar 21:45