kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Herkese nasip olmaz

Ali ERDOĞAN- RAŞİT ATEŞ
Pekin'de altın yüzümüz olan Ramazan Şahin, "İki yıl içinde Dünya, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonu oldum. Bu başarı herkese nasip olmaz" diye konuştu..
Pekin Olimpiyatları'ndaki tek altın madalyamızın sahibi 66 kilo serbest güreşçimiz Ramazan Şahin, SABAH'a konuştu. 2006 yılında ülkemize geldiğini ve ilk günlerde bazı zorluklarla karşılaştığını belirten Şahin, "Her ülkede bu tür şeyler olabilir. Ben de normal karşıladım. Mücadele ettim ve şampiyon oldum. Artık, serbestte 66 kiloda dünyanın lideri benim. Sonuna kadar da zirvede kalmak istiyorum. Kolay şampiyon olmadım. Üzerimde yoğun bir baskı vardı. Çünkü serbestte 12 yıldır altın madalya çıkmamıştı ve ben zoru başardım.

2006'YI KAÇIRMASAM
İki yıl içerisinde Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu oldum. Bu her sporcuya kısmet olmaz. 2006'da da Dünya Şampiyonası'na gitmiş olsaydım, altın madalya alırdım" dedi. Dağıstan'da bulunan annesinin seçtiği bir kız ile nişanlandığını belirten Ramazan, "Annem görüp, beğenmiş. Ben henüz görmedim, konuşmadım... Geleneklerimize göre evlenmeden konuşmak yok. Hatta telefon ile bile konuşamıyorum. Madalyamın fotoğrafını çekip, cep telefonu ile mesaj gönderdim. Bu madalya ekim ayında yapacağım düğünümün de takısı olacaktır" diye konuştu.