kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Akın Holding 2'nci projeyi Zeytinburnu'na yapacak

Bağcılar'da inşaatı süren 212 İstanbul AVM'yi 2009'da tamamlayacak olan Akın Holding, Zeytinburnu'ndaki arsasında da gayrimenkul projesi yapacak..
Akın Holding'e ait Edip İplik'in İstanbul Bağcılar'daki eski fabrikasının arsasında inşa edilen 212 İstanbul Alışveriş Merkezi, Mayıs 2009'da tamamlanacak. Holding'e bağlı Edip Gayrimenkul tarafından 205 milyon Euro'luk bir yatırımla gerçekleştirilen projeyle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Akın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Akın, "Bağcılar, İstanbul'un yeni Maslak'ı. Bu yeni gelişen bölgede halka en iyi alışveriş ve eğlence imkânı verecek, Bağcılar'ın, İstanbul'un iftihar edeceği bir alışveriş merkezi (AVM) ve rezidansı inşa ediyoruz" dedi. Proje kapsamında 56 bin metrekare arsa üzerinde 212 İstanbul adlı projede 230 bin metrekare kapalı alana sahip AVM inşa ettiklerine dikkat çeken Akın, projede ayrıca 39 katlı, 100 bin metrekare büyüklüğünde rezidansın da bulunacağının altını çizdi. Nuri Akın projenin tamamının 205 milyon Euro'ya mal olacağını, bunun 115 milyon Euro'sunun 212 İstanbul adlı AVM'den kaynaklanacağını belirtirken, "Yatırımın 90 milyon Euro'sunu ise rezidanslar oluşturacak. Rezidanslarla birlikte proje kendini 12 yıl sonra amorti edecek. Projeyle 2-3 bin kişilik bir istihdam yaratacağımızı öngürüyoruz" diye konuştu.

'BU İŞİ ÇOK SEVDİM'
212 İstanbul alışveriş merkezinin orta kesime hitap edeceğine değinen Akın, bu yüzden Kanyon ve İstinyePark'ın kesinlikle rakiplerinin olmadıklarını ifade etti. Günde ortalama 35-40 bin ziyaretçi beklediklerini kaydeden Akın, "Zeytinburnu'nda sahip olduğum araziye uzun zamandan beri bir şeyler yapmak istiyordum. Tekstilbank'taki hisselerimi devrettikten sonra bu işi çok sevdim ve bu konuda daha da büyümek istiyorum" dedi. 212 İstanbul CEO'su Aydın Bilgin ise merkezin bir katının gıda ve yapı marketlerine, 3 katının alışveriş, yeme-içme ve eğlenceye, alt katları da 3 binin üzerinde araç kapasitesine sahip otoparklara ayrıldığını belirtti.
Haberin fotoğrafları