kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Taka'larda Bonus Trink dönemi başladı
Garanti Bankası'nın temassız ödeme sistemi Bonus Trink, belediye otobüsleri, otoparklar, taksi ve dolmuşlardan sonra, şimdi de Boğaz hattında taşımacılık yapan Dentur'da kullanılmaya başlandı. Kol saati, anahtarlık ve yapıştırma formlarındaki Bonus Trink Card, zaman tasarrufu sağlarken, bozuk para bulundurma sıkıntısından kurtarıyor. Uygulama, günde 60 bin kişinin seyahat ettiği BeşiktaşÜsküdar ve Kabataş-Üsküdar hatlarında çalışan Dentur motorlarında kullanılıyor. Bankanın yeni kampanyasıyla bugün ve yarın Dentur'un gişelerinden ücretsiz geçilebilecek.

Novron, portföyüne Türkleri de ekledi
12 milyar dolarlık fonu yöneten İngiliz Cheyne New Europe Fund'la ortaklık yapan Novron, Bodrum Yalıkavak'ta inşa ettiği yeni projesi Ardesco Evleri'ni satışa sundu. Bodrum Azure ve Belek Feronia projelerini sadece yabancılara satan, müşterileri arasında Hewlett Packard ve L'oreal'in genel müdürlerinin bulunduğu Novron, bu projeyi Türklere de satacak. Novron Genel Müdürü Röstem Hairedin, önümüzdeki yıllarda özellikle Türkiye'nin kıyı kesimleri olmak üzere Rusya, Doğu Avrupa ülkelerine yatırım yapmayı düşündüklerini belirtti.

Çelebi, yabancılarla masaya oturacak
Çelebi Holding, Türk hava taşımacılığının ilk özel yer hizmetleri şirketi Çelebi Hava Servisi A.Ş. için yabancı yatırımcılarla görüşeceğini açıkladı. Borsa'ya gönderilen açıklamaya göre, Çelebi Holding Yönetim Kurulu'nun önceki günkü toplantısında, grubun havacılık sektörüne ilişkin stratejik planı çerçevesinde, şirketin bağlı ortaklığı Çelebi Hava Servisi ile ilgili olarak, hisse satışı da dahil her türlü stratejik işbirliği alternatifini değerlendirmek üzere görevlendirilecek bir yatırım bankası veya doğrudan şirket tarafından, sektöre ve bağlı ortaklığa yatırım yapmak isteyen potansiyel yabancı yatırımcılarla ön görüşmelere başlanmasına karar verildi.

"Gürcistan'da bin Türk şoför yardım bekliyor"
Gürcistan'ın Güney Osetya bölgesinde 8 Ağustos'ta başlayan savaş nedeniyle bin aracın ve Türk ürücünün yardım beklediği belirtildi. Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nden (UND) yapılan açıklamada, "Azerbaycan'dan dönüşe geçen bine yakın aracımız Tiflis'e kadar gelmiş ve orada beklemeye başlamıştır" denildi. Açıklamada, şöyle denildi: "Azerbaycan'ın araçlarımıza, toprakları üzerinden İran yönünde geçişlerinde kolaylık sağlamaları, ülkeleri üzerinden İran'a geçişlerini sağlamalıdır. İran'ın Azerbaycan'dan gelecek araçlarımızın bekletilmeden ve güvenli bir şekilde geçişine izin vermelidir."

Pekin Olimpiyatları'na Carrier imzası

Klima sektörünün önemli kuruluşlarından Carrier, Pekin'de yapılan 2008 Dünya Olimpiyatları'nda kullanılan havalandırma sistemlerinin yüzde 70'ini sağladığını açıkladı. Olimpiyatların başlıca merkezlerinden biri olan ve "Su Küpü" adını taşıyan Milli Su Sporları Merkezi'nde kendi ürünlerinin kullanıldığını belirten Carrier Yapı Sistemleri ve Servisleri Asya Başkanı Ross Shuster, merkezde kullanılan teknolojinin çevredeki ısının yayılmasını engellerken ısınma için harcanan enerjinin de aza indirgenmesini sağladığını söyledi.

Elma marketleri, 6. yılını kampanyayla kutluyor
Elma Marketleri zinciri 6'ncı yılını kutlarken, müşterileri için de yeni kampanyalar hazırladı. Elma alışveriş kartı olan müşterilerine tatilden beyaz eşyaya kadar, 101 hediye imkânı sunulan kampanyaya göre müşteriler, satın aldıkları her 25 YTL'lik harcamada 25 elma puanı kazanıyor. Elma Marketleri Yönetim Kurulu Başkanı Cenan Erdönmez, kampanyanın büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, "Mahallenizin marketi Elma, 6'ncı yılını kutlarken, müşterilerini de şaşırtmaya devam edecek. Müşteri memnuniyeti ve çağdaş marketçilik anlayışımız bizi her geçen gün yeni kampanyalara yöneltiyor. Bize her türlü desteği veren ve aramızda sarsılmaz bir bağ olan müşterilerimiz her şeyin en iyisine layık" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları