kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İspanya'da uçak kazası: 152 ölü

Yeni Haber
İspanya'nın başkenti Madrid'de havaalanında uçak kazası meydana geldi.

İspanyol televizyonu TVE, Madrid'deki uçak kazasında ölü sayısının 152 olduğunu bildirdi.

*Faciadan ilk kareler için TIKLAYINIZ

Spanair şirketinden yapılan açıklamada, şirkete ait, Madrid-Kanarya adalarındaki Las Palmas seferini yapan uçağın pistten çıktığı ve alev aldığı belirtildi.

İspanyol resmi haber ajansının sağlık ekiplerine dayanarak verdiği haberde, ölenlerin sayısının 40'ı bulduğu belirtilmişti.



İspanyol makamları başkent Madrid'deki Barajas havaalanı'nda meydana gelen uçak kazasında ölenlerin kimliklerini henüz açıklamazken, Ulaştırma Bakanı Magdalena Alvarez, 166 yolcu ve 9 kişilik mürettebatın olduğu uçakta 140'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Havaalanında bulunan Ulaştırma Bakanı Alvarez açıklamasında, 166 yolcu ve 9 kişilik mürettebatın bulunduğu uçakta 140'tan fazla kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Sağlık ekipleri de kazadan 26 kişinin sağ kurtulduğunu duyurdu.

Ölenler arasında İspanyol vatandaşlarının yanı sıra Hollanda, Danimarka ve İsviçre vatandaşlarının yanı sıra bir de Türk vatandaşının bulunması olasılığı var.

Spanair ve Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği kaynaklarından alınan bilgilerde, bir Türk vatandaşının düşen uçakta olmasının çok büyük bir ihtimal olduğu belirtildi.

UÇAĞIN KARA KUTUSU BULUNDU

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Barajas havaalanının T4 terminalinin pistinde kalkış sırasında düşen Spanair'e ait uçağın kara kutusunun bulunduğu bildirildi.

İspanyol resmi haber ajansı EFE'nin haberinde, uçağın kara kutusunun bulunduğu belirtildi.
Spanair'e ait MD-82 tipi uçağın 1 saat rötarlı kalktığı da kaydedildi.

Bu arada Madrid Barajas Havaalanı'ndaki pistlerden birinin uçuşa açıldığı, ancak çok sayıda uçağın kalkış için beklediği bildirildi.