kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dünyanın en yaşlısı öldü

Yeni Haber
Guinness Rekorlar Kitabı'na giremese de dünyanın en yaşlı kişisi Hindistanlı Habib Miyan öldü.

Ailesi, Hindistan'ın rekorlar kitabı Limca'ya giren Miyan'ın Pakistan sınırındaki Racistan eyaletinin başkenti Caypur'da 138 yaşında öldüğünü belirtti.

Yakınlarından biri, Miyan'ın uzun yaşama sırrının "vücuduna iyi bakarsan, o da sana iyi bakar" felsefesini benimsemesi olduğu söyledi.

Dizanteri nedeniyle ölen Miyan'ın bugün düzenlenen cenazesine binlerce kişinin katıldığı belirtildi.

2004'te Mekke'ye giden Miyan, dünyanın en yaşlı hacısı olarak da dünya basınında geniş yer almıştı. 70 yıldır dul olan Miyan, Müslüman Caypur kentinde yaşıyordu. Miyan, 1938'de Hindistan'ın bağımsızlığını kazanmasından önce bölgede hüküm süren Caypur Kraliyet Ailesi'nin bando grubundan emekliydi.

Yaklaşık 50 yıl önce görme yetisini kaybeden Miyan'ın yaşamını evinde dua ederek ve 140 kişiden oluşan aile bireylerine masallar anlatarak geçirdiği kaydedildi.

Doğum belgesi olmayan Miyan'ın, yaşını resmi belgelerle ispatlayamadığı için Guinness Rekorlar Kitabı'na giremediği bildirildi. Yakın çevresi Miyan'ın 138 yaşında öldüğünü belirtiyor. Emeklilik karnesine göreyse 20 Mart 1879 doğumlu Miyan 129 yaşında öldü.

Guinness Rekorlar Kitabı'nın son açıklamasına göre, 115 yaşındaki Amerikalı Edna Parker dünyanın en yaşlı kadını, 112 yaşındaki Japon Tomoji Tanabe ise dünyanın en yaşlı erkeği.

AA