kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

3 ülke 3 terör 3 saldırısı

Afganistan 10 ölü
Afganistan'da başkent Kabil'in doğusunda 10 Fransız askeri, Taliban'ın pususuna düştü. NATO öncülüğündeki Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü'ne (ISAF) bağlı Fransız askerlerinin pusu sırasında çıkan çatışma öldüğü, önceki gece başlayan ve dün sabaha kadar devam eden çatışmalarda 21 askerin de yaralandığı belirtildi. Karşı hava saldırısında ise 5 Taliban ile 15 sivil öldü. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Afganistan'a gideceği açıklandı.

Cezayir 43 ölü

Cezayir'de, başkentin doğusundaki İssers bölgesinde bir polis akademisinin hedef alındığı bombalı saldırıda 43 kişi öldü, 38 kişi de yaralandı. Ülkede jandarma teşkilatı olarak bilinen polis akademisinde görev yapan bir güvenlik yetkilisi, Associated Press'e yaptığı açıklamada, saldırının genç polis adaylarının kayıt yaptırmak için sırada beklediği bir zamanda düzenlendiğini söyledi. El Kaide'nin yaptığından şüphelenilen saldırıda ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

20 ölü Pakistan

Pakistan'ın kuzeybatısında bir hastanede meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti. Onlarca kişinin yaralandığını belirten polis yetkilileri, Dera İsmail Han bölge hastanesindeki patlamanın meydana geldiği sırada, hastane dışında, dün erken saatlerde vurularak öldürülen ve cesedi hastaneye getirilen bir Şii liderin yandaşlarının protesto gösterisi yaptığını ifade etti. Polis, bu gruptan şüphelendiklerini belirtti.