kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sarkozy Fransız askerlerini ziyaret etti

Yeni Haber
Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy, kısa bir ziyaret için geldiği Afganistan'da Fransız askerlerini ziyaret etti.

Sarkozy, başkent Kabil'in dışındaki üste Fransız askerlerine hitaben yaptığı konuşmada, militanların 10 Fransız askerini öldürmesine rağmen Afganistan'a 700 asker daha gönderdiği için üzülmediğini ifade etti.

Nicholas Sarkozy, askerlere moral verdiği konuşmasında, ölen arkadaşlarına bağlılıklarını, çalışmaya devam ederek, başlarını dik tutarak ve profesyonel davranarak gösterebileceklerini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı, Afganistan'da olmaları gerektiği konusunda şüphesi bulunmadığını belirtti.

Sarkozy, 700 Fransız askerini ABD'nin çağrısı üzerine bu yıl Afganistan'a göndermişti.

SARKOZY AFGANİSTAN'DA

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, iki gün önce 10 Fransız askerinin öldüğü, 21'ininin yaralandığı Afganistan'a geldi.

Sarkozy'nin birkaç saat kalacağı Afganistan'da, ölen askerler için saygı duruşunda bulunacağı, bir Fransız hastanesindeki yaralıları ziyaret edeceği ve Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile görüşeceği bildirildi.

Sarkozy'e Afganistan gezisinde Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Savunma Bakanı Herve Morin ve Genelkurmay Başkanı Jean-Louis Georgelin de eşlik ediyor.

Nicolas Sarkozy, Paris'ten ayrılmadan önceki açıklamasında, Fransa'nın Afganistan'daki görevini sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.

NATO liderliğindeki Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü'ne (ISAF) bağlı Fransız askerlerinin önceki gün Afganistan'ın başkenti Kabil'in yaklaşık 60 kilometre doğusunda pusuya düşürülmesinin ardından çatışmada 10 Fransız askeri ölmüş, 21'i yaralanmıştı.

Afganistan'da dünkü saldırıyla 2002'den bu yana bu ülkede ölen Fransız askeri sayısı 24'e yükseldi.

AA