kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Savaşın simgesi Gürcü kadın -VİDEO

Yeni Haber
Gürcistan'ın Gori kentinde Rus uçaklarının bombardımanı altında kalan Gürcü kadın Giuli Beruashvili konuşamıyor. Beruashvili savaşın ikinci gününde Rus uçakları tarafından bombalanan ve 60 sivilin yaşamını yitirdiği apartmanda yaşıyordu. Yanan binanın ilk katında dışarı çıkan savaşın simgesi Gürcü kadının bitkin bir halde askerlerden yardım istemesi dünya basınında yankı bulmuştu.

Cihan Haber Ajansı, başkent Tiflis'te tedavi gören Beruashvili'yi görüntüledi. Konuşamayan Gürcü kadının kameradan rahatsız olduğu gözlendi. Ağır bir şekilde yanan 48 yaşındaki Beruashvili'nin tedavisinden sonra konuşup konuşamayacağı bilinmiyor. Savaş mağduru Gürcü kadının küçük kızı Teona Beruashvili, "Çok kötü günler geçirdik. Annemin yaşayacağından hiç ümitli değildim." dedi.



Gürcü kadının doktoru Leri Bevişili, "Hasta bize geldiğinde çok kötü idi. Ağır bir şekilde yanmıştı. Büyük bir şok geçirmiş. Yoğun bakımdan çıktı ama konuşamıyor. İllerde konuşup konuşamayacağını şimdiden söylemek erken." ifadesini kullandı.

Evli 5 çocuk annesi Giuli Beruashvili'nin bombanın isabet ettiği binanın alt katında bakkal dükkanı işlettiği öğrenildi.

CİHAN