kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ABD’nin Küba’daki cezaevi olan Guantanamo’ya kısaca "Gitmo" deniyor.

Demokrat Gitmo *

Demokrat Parti Denver'da yapılacak parti kongresi sırasında olay çıkaran eylemciler için elektrik şoklu gözaltı kafesleri hazırladı. ABD basını uygulama için Obama'ya yükleniyor.....
ABD'nin Colorado eyaletindeki Denver kenti Demokrat Parti'nin kongresine ev sahipliği yapmaya hazırlanırken "üst düzey" güvenlik önlemleri tepki çekti. CBS televizyonu, Senatör Barack Obama'nın da başkan adaylığını kabul edeceği kongrede çok sayıda protestonun beklendiğini duyurdu. Gösterilerde gözaltına alınanların çok olabileceğini düşünen Demokrat Parti, bir depoyu hapise dönüştürdü. Eylemcilerin "Demokrat Guantanamo" dedikleri depoda neredeyse yok yok. CBS televizyonunun görüntülediği gözaltı merkezinde metallerle ayrılmış kafesler yer alıyor. Tüm kafeslerin telli örgülerle sarıldığı belirtilirken her bir kafesin kapısı dışarıdan kilitleniyor. Kafeslere elektrik de verilebileceğini kaydeden CBS, tellerin üzerinde "Dikkat! Bu alanda elektrikli aletler kullanılmaktadır" uyarısının yazdığını bildirdi.

'SAKLADILAR AMA BULDUK'
Denver Valisi John Hickenlooper, böyle bir gözaltı merkezinin varlığını kabul ederken eyalet şerifi de bu merkezin yapılması gerektiğini savundu. Şerif Frank Gale, "Burası güvenli bir bölge. Bu kongrenin ne gibi örgütler ve kişilerce kullanılabileceği konusunda kaygılarımız var" şeklinde konuştu. 25-28 Ağustos tarihlerinde Denver'da yapılacak kongrede seslerini duyurmayı amaçlayan eylemcilerse kaygılı. Re-create 68 adlı örgütün direktörü Glenn Spagnuolo Demokratlara, ateş püskürdü: "Bu gizli cezaevlerini gizlemeye çalıştılar. Ama bulduk. Avukatlarımızla eylemler için yer gösterilmesi sırasında yaptıkları toplantılarda buradan hiç söz etmediler bile."


* ABD'nin Küba'daki cezaevi olan Guantanamo'ya kısaca "Gitmo" deniyor.
Haberin fotoğrafları