kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
P. Müşerref

İstifadan sonra ilk işi Hac'ca gitmek olacak

Dünya Müşerref'in istifasını değil, bundan sonra ne yapacağını merak ediyor. İngiliz bir diplomat, hacı olduktan sonra Londra'ya yerleşeceğini ileri sürdü..
Pakistan'da hükümet ve ülkedeki aşiret liderlerinin yoğun baskısı üzerine önceki gün devlet başkanlığı görevinden istifa eden Pervez Müşerref'in ilk iş olarak Hac'ca gideceği ardından da İngiltere'nin başkenti Londra'ya yerleşeceği belirtildi. İngiliz bir diplomat, Taliban ve El Kaide'nin hedefi olacağı korkusuyla ülkesinde kalması zor görünen Müşerref'in İngiltere'den siyasi sığınma isteyeceğini ileri sürdü. Eski Devlet Başkanı'nın gideceği yerler konusundaki spekülasyonlar artarken, Taliban dün, Müşeref'e "Seni bulacağız" tehdidi savurdu.

TÜRKİYE'DEN TEŞEKKÜR
Financial Times gazetesi, Müşerref'in Türkiye, Suudi Arabistan, Dubai ve ABD'ye de gitme ihtimalinin bulunduğunu yazdı. Dışişleri Bakanlığı dün, "Türkiye-Pakistan ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı" Müşerref'in her zaman şükranla anılacağını açıkladı.

60 HÂKİM GERİ ÇAĞRILIYOR
Müşerref'in gitmesinden sonra harekete geçen hükümet ilk iş olarak görevlerinden uzaklaştırılan hâkimlere el uzattı. Parlamento önünde konuşan Adalet Bakanı Faruk Naek, "Müşerref'in uzaklaştırdığı 60 hâkim görevlerine dönecek" dedi.