kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Karadziç, yargıcın değişmesini istedi

Yeni Haber
Sırp savaş suçlusu zanlısı Radovan Karadziç, Savaş Suçları Mahkemesi Lahey'de kendi davasına bakan yargıcın değişmesini istedi. Karadziç, Yargıç Alphons Orie'nin, kendisini suçlamakta "kişiler çıkarı" olduğunu ileri sürdü.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yakalanmasının ardından Lahey'e getirilen Karadziç, 31 Temmuz'da mahkemeye çıkarılmıştı. 1992 - 1995 yılların arasındaki savaşta Bosna Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti'nin lideri olan Karadziç (63), 43 ay süren Saraybosna kuşatması ile 8 bin sivilin öldürüldüğü Srebrenitsa katliamı nedeniyle iki kez soykırım suçlamasıyla yargılanıyor. Karadziç, kendisine yönelik suçlamalara cevap vermesi üzerine 30 günlük süre tanınmıştı.

Bu süre devam ederken Karadziç, mahkemeye mektup yazarak Yargıç Orie'nin değişmesini istedi. Orie'nin "kişisel çıkarı" olduğunu savunan Karadziç, Orie'nin kendisini suçlayarak Sırplara yönelik daha önce verdiği kararları pekiştirmek istediğini savundu. Karadziç mektubunda, "Orie için tarafsızlık söz konusu olamaz." diye yazdı. Sırplara yönelik davaları örnek gösteren Karadziç, Yargıç Orie'nin kendi davasını da "taraflı ve önyargılı" şeklinde değerlendireceğini savundu.

CİHAN