kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gürcistan: "Rus askerlerinin çekildiğine dair işaret yok"

Yeni Haber
Gürcistan İçişleri Bakanlığı, Rus askerlerinin Gürcü topraklarından çekildiğine dair bir işaret bulunmadığını bildirdi.

Bakanlık sözcüsü Şota Yutiaşvili, yaptığı açıklamada, "Maalesef, Rusların Gürcistan'dan çekilmeye başladıklarını veya çekilmeye hazırlandıklarını belirten bir işaret görmüyoruz" dedi.

GAZETECİLER GORİ GİRİŞİNDE BEKLETİLİYOR

Bu arada, aralarında AA muhabirinin de bulunduğu yabancı gazeteciler, Gori kent merkezinin girişinde Rus askerleri tarafından bekletiliyor.

Gazetecileri kentin girişinde bekleten Rus askerleri, sadece insani yardım araçlarının Gori'ye girişine izin veriyor.

Öte yandan, Gori kent merkezinden patlama sesleri duyuldu. Patlama seslerinin patlamamış bombaların imha edilmesinden kaynaklandığı sanılıyor.

RUS BİRLİKLERİ GÜRCİSTAN'DAN ÇEKİLİYOR

Rus birlikleri, Gürcistan'ın, tek yanlı bağımsızlık ilan eden Güney Osetya sınırındaki Gori kentinden çekilmeye başladı.

Gori kenti ve civarında mevzilenen Rus zırhlı araçları yavaş yavaş bulundukları bölgeyi terk etmeye başladı. Ancak Gori kenti girişi hala trafiğe kapalı tutuluyor. Kente insani yardım malzemesi taşıyan araçların ve ambulansların girişine izin veriliyor.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Öte yandan, Rus birliklerinin bir diğer bağımsızlık ilan eden bölge olan Abhazya'ya sınır Senaki üssünü de boşaltmaya başladıkları bildirildi.

RUS BİRLİKLERİ HALEN GÜRCİSTAN'DA

Rus birlikleri, Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya sınırındaki Gori kenti ve çevresinde bekleyişini sürdürüyor.

Gori kenti girişinin tamamen Rus güçlerinin denetimi altında olduğu gözleniyor. Bölgede Rus zırhlı araçlarında hareketlilik olduğu görünüyor, ancak bu hareketliliğin çekilme işlemleri için hazırlık olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Bölgedeki Rus askerleri, bugün bölgeden ayrılıp ayrılmayacaklarını henüz bilmediklerini, bu konuda talimat beklediklerini söylediler.

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, dün yaptığı açıklamada, bugün itibariyle Rus birliklerinin Gürcistan mevzilerinden çekilmeye başlayacaklarını söylemişti.

AA