kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Fransızların 'Rahibe Teresası' Emmanuelle

Fransız Teresa çapkın çıktı...

Fransızların "Rahibe Teresa" 100 yaşındaki rahibe Emmanuelle'den itiraf: Gençken flört etmeyi çok severdim. Âşık bile oldum..
Fransa son günlerde, 100 yaşına basan en ünlü rahibesinin geçmişte işlediği "günahlarını" itiraf ettiği söyleşileri konuşuyor. Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da kadınlarla gerçekleştirdiği çalışmalarıyla gönülleri kazanan ve "Fransa'nın rahibe Teresa'sı" olarak tanınan rahibe Emmanuelle, gençken barlara gittiğini ve "yakışıklı erkeklerle" dans ettiğini anlattı. "Flörtü çok seviyordum. Ayrıca dışarı çıkarken de son moda giysileri üzerimden çıkarmıyordum" diyen Fransız rahibe, hatta bir keresinde çok güzel bir el yazısı ile etkileyici bir zekâsı olduğu için bir erkeğe de âşık olduğunu itiraf etti. Hayatını Katolikliğe ve hayır işlerine ayıran Emmanuelle söyleşisinde, "Ben bir azize değilim. Çok aksi ve huysuzum. Kindar, sinirli ve kimi zaman da kötü niyetliyim" sözlerine de yer verdi.

FRANSIZLAR ONA HAYRAN
1908 yılında dünyaya gelen rahibe Emmanuelle, Fransızlar için "Rahibe Teresa" kadar kutsal ve ünlü biri. Bir gazetede yapılan ankette ülkenin en ünlü 6'ncı ismi seçilen yaşlı rahibe, özellikle tecavüz edilerek hamile kalan Mısırlı kadınların sayısının giderek artması üzerine Vatikan'la ters düşmek pahasına da olsa doğum kontrol hapları kullanmalarının önünü açan çalışmalar yürütmüştü.
Haberin fotoğrafları