kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KAZIM KANAT

Lincoln ve Şaş farkı

G.Saray kötü oynarken iyi oynayan Kayserispor'un elinden bu kupayı nasıl aldı? Bu sorunun cevabı basit. G.Saray büyük takım! Kayserisporlular alınmasın; şunu demek istiyorum. Kazanmak için iyi futbol oynamak yetmez. Bu maçın teknik yorumunu yapmak istemiyorum. Eğer yapacak olursam Kayserispor'u çok övmem lazım. Övsem diyecekler ki, tabelaya bak.
Ben şu gerçeğe izin verirseniz eleştiri sınırını zorlayacağım. Allah aşkına söyleyin şu 10 numaralı futbolcu, hani adı Cassio Lincoln olan... Hani biraz tarif edeyim. G.Saray'da 10 futbolcunun aldığını tek başına alan adam. Ayıptır be, adam tam bir... Ağzıma geleni söylesem mahkemede tazminat öderim. Bir tarafta Hasan Şaş, öbür tarafta Lincoln. Şaş için yüreğini sahaya koyan adam gibi klasik laf etmiyorum. Sadece basit bir laf ediyorum. Lincoln 10 numaralı futbolcuysa, Şaş 100 numaralı futbolcu.
Bir oyuncuya daha özel paragraf açmak istiyorum. G.Saray-Steaua maçında yuhalanan oyuncu. Bu oyuncuyu yuhalayanlar şimdi ne düşünecekler? Kaleci Aykut Erçetin, 2 muhteşem vuruşu (Topuz ve Eren) üst düzey bir kaleci gibi kurtardı. Kurtarmasa kimse laf söyleyemez. Tek başına maçı çevirdi

G.SARAY'DA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR
Bir lafım da Sabri Sarıoğlu'na... Her şeyini sahaya veriyor. Ama mesleki ahlak konusunda çok ciddi sorunları var. Rakibe faul yapıyor, ben yapmadım diyor. Topu kendisi taca atıyor, pas veren arkadaşına kızıyor, sonra da tribünlere bir şey anlatıyor.
Maçın teknik yorumuyla ilgili iki ciddi laf edelim. Türkiye'de çok beğendiğim Süleyman Hurma kaleci seçiminde (Souleymanou) hata yaptı. Buna rağmen Kayseri bu sezon iyi futbol oynayarak zirveyi zorlar. G.Saray'a antrenör Skibbe konusunda acımasızca eleştiri yapanlar 45 hafta sonra mahcup olurlar. Çünkü G. Saray'da çok güzel şeyler oluyor. Bunu medya göremiyor, seyirci gördü bile. Hakan Şükür diye bağırmıyorlar. Tam tersi Shabani Nonda ve Harry Kewell'e sevgi gösterisinde bulunuyorlar. Bu çok önemli.
MESAJ: Hakem Selçuk Dereli, mükemmel bir maç yönetti. Maç yönetti diyeceğim ama eleştirim şu. Kendisine eleştiri yapan, verdiği kararları eleştiren yani maçın otoritesini sarsan oyuncalara sarı kart göstermedi. Sen niye korkuyorsun Dereli? Futbolcu senden korksun.