kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
LEVENT TÜZEMEN

Sezginsilin...

Zorlukları aşmanın iki yolu var; ya zorluk yaratanı değiştirirsiniz ya da zorluklara yaklaşımınızı değiştirirsiniz. Galatasaray yönetimi ikinci yolu seçip Steaua maçında sahaya çıkardığı yanlış onbirden sonra Skibbe'nin kulağını çekmiş. Kesin söylüyorum, Kayseri maçı öncesi kadro oluşumu konusunda Skibbe'ye karşı başkan Polat destekli bir "Sezginsilin" olayı yaşanmış. Kayseri önünde Sabri ve Meira yerinde oynadı, Ayhan da göbekte Topal'ı rahatlattı.
Bu doğru kadroya rağmen ilk yarıda Galatasaray'a top göstermeyen bir Kayseri vardı. EURO 2008'i Tolunay Kafkas ile izledim. Tolunay Hoca, İspanya'nın çok paslı ve önde pres yapan oyun sistemini takımına yüklemeye çalışmış. Bu Kayseri ligin tozunu atar. Özellikle Kayseri ilk 45'te önde pres yaptı, çok koştu, kanatları kullandı, topun olduğu yere iki kişiyle basarak Galatasaray'ın ayağa pas oynamasına izin vermedi ve biri direkte patlayan üç tane net pozisyon buldu.

TAKIM İYİ ÇALIŞMAMIŞ
Arda'nın yokluğunda Galatasaray rakip kaleye gidemedi. Tekniği zayıf Barış kanat bindirmelerini yapamadı. Servet-Meira uyumu üst düzeydi. Portekizli derinlemesine attığı paslarda isabetliydi.
İlk yarıda Galatasaray'ın göze çarpan en önemli zaafı fizik gücünün yetersizliğiydi. Bu durum da 15 günlük kamp döneminde iyi çalışılmadığının belgesidir. Bir hoca 15 günde takıma 4 gün izin verirse ve çift idman yaptırmazsa o hazırlık kampı değil tatil kampı olur. Kalli dönemini yaşayan oyuncuların, "Bu nasıl idman?" dediğini biliyorum.
İkinci yarı Sabri ileri çıkınca Galatasaray hareketlendi. Kewell-Barış değişikliği sonrası Hasan'ın sağa geçmesi Galatasaray'ın şansı oldu. Hasan'ın ısrarla sıfıra inip arka direğe kestiği topu Kewell kafayla ağlara bıraktı. Sağlam bir Kewell takıma güç katar. Nonda'nın golünde de Kewell'in pası mükemmeldi.
Bu doğru takıma Arda girecek. Ancak Kewell oynadığında Arda sağ tarafa geçince verimi düşüyor. Galatasaray'da Lincoln hazır görünmüyor. Kewell oynarsa Arda, Lincoln'ün görevini rahat üstlenir. Hücumda Hasan Şaş-Arda-Kewell-Nonda dörtlüsüyle dört dörtlük bir uyum yakalanır.