kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ABD’nin Demokrat Parti başkan adayı Obama ile Cumhuriyetçi başkan adayı McCain, California’daki Saddleback Kilisesi rahibi Rick Warren’ın sorularını yanıtladı.

'İsa, günahlarımı ödemek için öldü'

Obama: Gençken uyuşturucu ve alkol kullandım. McCain: İlk evliliğim başarısızdı, kusurlu davrandım..
Güney California'daki Saddleback Kilisesi rahibi Rick Warren'in konuğu olan ABD'de başkan adayları Barack Obama ile John McCain, dinden politikaya bir çok soruları yanıtladı. Din konusunda Obama: "İsa peygamber benim günahlarımı ödemek için öldü ve ben kurtarılmış oldum. İsa, her an benimle beraber yürüyor" derken, McCain: "Bu benim için, kurtarılmış ve bağışlanmış olduğum anlamına geliyor. Bizim inancımız, sadece Amerika'yı değil bütün dünyayı kapsıyor" diye konuştu. Obama hayattaki etik olarak en büyük kişisel başarısızlığına ilişki ise şunları söyledi: "Gençken uyuşturucu ve alkol kullanmamdı. Kendimle o kadar meşguldüm ki, başka insanları düşünmüyordum." McCain'in yanısı ise "İlk evliliğimdeki başarısızlığım. Ben kusurlu davrandım" oldu.

KÜRTAJ KADININ SEÇİMİ:
Obama, kürtaj konusundaki fikrini "Kadının seçme hakkı olmalı. Ama kürtaj oranını düşürmeyi amaçlıyorum" diyerek açıkladı. McCain, "Ben hayattan yana bir liderim" demekle yetindi. İki liderin eşcinsel evlilik konusundaki soruya yanıtları ise şöyle oldu: Obama: "Evlilik, bir kadın ve bir erkek arasındaki birliktir. Tanrı da bunun bir parçasıdır. O görüşü paylaşmasam bile, başkalarına da sivil haklar verilmesini kabul edebilirim." McCain: "Geleneksel evlilik tanımını destekliyorum."