kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

8 altınlı adam

ABD'li yüzücü Michael Phelps, dün 8'inci altınını da kazandı ve Mark Spitz'in 7 altın rekorunu da tarihe gömdü. O artık yaşayan bir efsane ..
Hemen tüm TV kanalları, gazeteler ve internet siteleri ondan bahsediyor. 9 yaşındayken anne babası ayrılan, hiperaktivite teşhisi konulan ve ablalarının yönlendirmesi ile yüzmeye başlayan bu genç adamın tarihi başarısı ve hayat hikâyesi, her yerde artık manşetlerde... ABD'li yüzücü Michael Phelps dün sabah 4x100 karışık bayrakta kazandığı altın madalya ile, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda 8 altına ulaştı ve Mark Spitz'in 1972'de kırdığı 7 altın rekorunu tarihe gömdü. "Su Küpü" adı verilen Ulusal Su Sporları Merkezi'nde gerçekleşen yarışta, ABD takımı, 3.29.34'lük derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu. Bu yarışta kelebek stilinde yüzen yaşındaki "Baltimore Kurşunu" 9 günde katıldığı yarışın hepsini kazandı, 7 de dünya rekoru kırdı.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

ANNEMİ VE ODAMI ÖZLEDİM'
Hafta içindeki yarışmalarda en fazla altın madalya kazanan sporcu unvanını ele geçiren, çocuk yaşta "hiperaktivite" rahatsızlığı nedeniyle doktorların tavsiyesi üzerine yüzmeye yönlendirilen genç yüzücünün ilk sözleri ise, "Annemi istiyorum" oldu. Yarıştan sonra tribünlerde kendisini izleyen ailesi ile bir sevinç yumağı oluşturan Phelps ilk demecindeyse şöyle dedi: "Sadece annemi görmek istiyorum. Ayrıca odamı da çok özledim. Benim için en güzel duygu ise, hiç birşeyin imkânsız olmadığını kanıtlamak oldu." Bu arada Michael Phelps'in, çarşamba günü kazandığı kelebek yarışında, zor anlar yaşadığı ortaya çıktı. Phelps, gözlüklerinin içi su dolmaya başlayınca önünü hemen hemen hiç göremez hale geldi. Buna rağmen üstün bir performansla altın madalyaya uzanan genç yüzücü, yarıştan sonra yaptığı açıklamada, "Ne olduğunu bilmiyorum. Yarışın sonlarına doğru giderek kötüleşmeye başladı ve havuzun dönüş yapacağım duvarlarının görmekte zorlandım. Daha iyi bir derece yapmak istiyordum ama yine de mutluyum" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları