kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rezidanslar 5 yıldızlı otellerin rakibi

Yeni Haber
Büyük şehirlerde lüks yaşamın simgesi haline gelen rezidanslarda konaklayanlar, tatil veya iş için geldikleri Antalya'da da rezidansta kalmayı tercih ediyorlar.

Restoran, otopark, havuz, alışveriş merkezi gibi hizmetleri içinde barındıran, ayrıca resepsiyon hizmeti, sekreterlik, günlük temizlik gibi hizmetlerin de verildiği rezidanslar, emlak sektörüne farklı bir boyut kazandırdı. Güvenlik ve günlük hizmetleri aynı binada bulmaya alışanların gittikleri yerlerde de aynı standartları görmek istemeleri sayesinde, İstanbul'da yapımına başlanan rezidanslar, yavaş yavaş Türkiye'ye yayılmaya başladı.

Antalya Emlak Komisyoncuları Odası (AEKO) Başkanı Şeref Sağlam, rezidanslara Antalya'da da yoğun talep olduğunu bildirdi. İnşaat firmalarının bu ihtiyaca cevap vermek için çalıştığını belirten Sağlam, ''Firmalar rezidans inşaatına başladıklarında ilk etapta satış konusunda sıkıntı çekeceklerini düşündüler, ancak sonra satışlardan memnun kaldılar'' dedi.

Rezidanslarda ''lüksün sınırının olmadığını'' anlatan Sağlam, ''Ancak bu binalar lüks hizmetten çok, güvenlik için tercih ediliyor'' diye konuştu.
Sağlam, rezidansların sadece Türkler tarafından tercih edilmediğini, Antalya'ya yerleşen yabancıların da rezidansta konaklamayı seçtiğini anlattı.

Antalya'da gayrimenkul alacak ya da satacak kişilere de uyarılarda bulunan Şeref Sağlam, Emlak Komisyoncuları Odası'na bağlı olmayan emlak ofisleriyle bağlantı kurmamaları gerektiğine dikkati çekti.

İŞ ADAMLARI VE TURİZMCİLER TERCİH EDİYOR

Rezidanslar sadece konaklayanların değil, inşaat firmalarının da memnuniyetini kazanmış durumda.Keleşoğlu İnşaat Satış Sorumlusu Belgin Işık, rezidans sektöründe yer alan inşaat firmalarının, müşteriden yana sıkıntı yaşamadıklarını söyledi.

Rezidansları daha çok iş adamları, üst düzey yöneticiler ve turizmcilerin tercih ettiğini anlatan Işık, bazı büyük şehirlerde rezidans sahibi olan iş adamlarının, Antalya'daki iş ya da tatil amaçlı gezilerinde konaklamak üzere gelişlerinde de rezidansları tercih ettiğini belirtti.
İnşaat firmalarının rezidans sektörüne yoğunlaşmasının, Türkiye'nin konaklama anlayışında değişiklikler meydana getirdiğini belirten Işık, yabancıların da tercihinin rezidanslardan yana olmaya başladığını kaydetti.

Işık, Türk rezidans müşterilerinde olduğu gibi yabancı müşterilerde de turizm sektöründe çalışanların ağırlık kazandığını ifade ederken, turizm sektöründen sonra gelen meslek grubunun ise doktorlar olduğunu sözlerine ekledi.

Başaranyol İnşaat Satış Sorumlusu Mehmet Başaran da, rezidans fiyatlarının denize veya şehir merkezine yakınlık ve oda sayısına göre 185 ile 400 bin avro arasında değiştiğini kaydetti.

Antalya Emlak Borsası Dergisinin sahibi Selda Öner de, rezidanslarda hamam, masaj ve spor salonu, kuru temizleme, alışveriş merkezi, güvenlik, yüzme havuzu, spor sahaları, güzellik salonu, lobi, daire temizliği gibi hizmetlerin, insanlardaki emlak kavramını değiştirdiğini kaydetti.

AA