kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Polis Karataş'ı Belçika'dan sordu

Yeni Haber
Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı, sol terör örgütü DHKP-C'nin lideri Dursun Karataş'ın tedavi gördüğü hastanede öldüğü yönündeki bilgileri, resmi yazı ile Belçika İnterpolü'nden sordu.

Türkiye'nin Kırmızı Bülten ile aradığı Karataş'ın ölüp ölmediğinin sorulduğu yazıda, Türk medyasında bu yönde bilgilerin yer aldığına da yer verildi.

Terör örgütü DHKP-C'nin başı Dursun Karataş'ın kanserden tedavi gördüğü Hollanda'da dün öldüğü yönündeki haberler üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. Resmi ağızdan konuyla ilgili bilgi isteyen emniyet yetkilileri, İnterpol Daire Başkanlığı aracılığıyla Belçika'dan cevap istedi.

Yazıda örgütün Brüksel'deki temsilciliğinden konuyla ilgili bir açıklama yapıldığı yönünde bilgilerin bulunduğu belirtilerek, Türkiye tarafından Kırmızı Bülten ile aranan şahsa ilişkin ölümüne ilişkin detaylı bilgi verilmesi istendi. Yazıda halen terör örgütüne ve örgütün Genel Sekreteri Dursun Karataş'a yönelik hukuki işlemlerin bulunduğu hatırlatılarak, "Bu çerçevede gerek adı geçen terör örgütünün yapacağı faaliyetlerin takibi ve gereken önlemlerin alınması gerekse kayıtların güncellenmesi ve hukuki işlemlerin tamamlanması açısından konuya ilişkin detaylı bilginin acilen bildirilmesi" istendi.

(ANKA)