kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Özel harekât şube binasını uçuracaktı

Yaser ÇAPAROĞLU / SABAH Enis YILDIRIM / ANKARA
Hatay'da, Özel Harekât binası duvarına, 15 kilo kadar plastik patlayıcı koymaya çalışırken fark edilen terörist, ölü ele geçirildi..
Hatay'da Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nün arka duvarına spor çanta içinde plastik patlayıcı koymaya çalışan PKK'lı terörist, çıkan çatışmada öldürüldü. Uzaktan kumandalı düzenek yerleştirilmiş ve bir semavere sıkıştırılarak duvarın dibine konulmuş yaklaşık 15 kilo patlayıcı etkisiz hale getirildi. Bombanın şube binasını ve bahçe duvarına bitişik iki katlı evi havaya uçuracak güçte olduğu, çok yakında 500 Konutlar'ın da ciddi hasar görebileceği belirtildi. Saldırı girişimi sırasında binada 50 özel tim polisi olduğu belirlendi. Olay önceki gece saat 02.30 sıralarında Aksaray Mahallesi 500 Konutlar yakınındaki Hatay Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü'nün arka kısmında meydana geldi.

SEMAVERİN İÇİNE
Binanın arka bölümündeki otomobilinin yanına giden bir polis, burada şubenin dış duvarına 25-30 yaşlarındaki bir erkeğin spor çantası koyduğunu gördü. Polisin "dur" ihtarına ateşle karşılık veren terörist, yaklaşık 5 dakika süren çatışmanın ardından ölü ele geçirildi. Semaverin içine sıkıştırılmış patlayıcı etkisiz hale getirilirken, teröristin üzerinden Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Asım Güneş adına düzenlenmiş ve sahte olduğu değerlendirilen bir nüfus cüzdanı ile bir tabanca çıktı. Tabancanın Irak yapımı "Tarık" marka olduğu belirlenen ve cebinden de 50 YTL para çıkan teröristin, eylem için Hatay kırsalından şehir merkezine indiği de öğrenildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü, yaklaşık 15 kiloluk plastik patlayıcıya bağlı cep telefonu ile teröristin üzerinden çıkan cep telefonundaki sim kartların kime ait olduğunu belirlemek için çalışma başlattı. Teröristin cesedi Antakya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.