kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Deneme amacıyla gemiden bırakılan filika, denize ulaşmasının ardından ters dönerek su almaya başladı. Dört işçinin ölümü de bu sırada gerçekleşti.

Tersanede seri cinayet: 3 ölü

Serdar CANİPEK - Mustafa KAYA - Gülcan DEMİRCİ
Tuzla tersaneleri artık tek canla doymuyor. Kum torbalarının kullanılması gereken denemede 19 işçinin bindirildiği filikada üç işçi öldü, 12'si yaralandı..
İstanbul Tuzla tersanelerindeki işçi ölümleri artarak sürüyor. GİSAN tersanesinde yapımı kısa bir süre önce bitirilen 'Galata' isimli kuruyük gemisinin filikasının deneme amaçlı denize bırakılması sonucu korkunç bir facia yaşandı. Gemi ve her türlü yüzer aracın denetlemesinden sorumlu Türk Loydu'ndan gelen denetim elemanlarının kontrolünde filikadaki 19 kişi ile ağırlık denemesi yapılmak istendi. Tanıkların anlattığına göre işaretin verilmesiyle birlikte denize bırakılan filika denize düşerek ters döndü ve camları kırıldı. Su almaya başlayan filikada işçilerin emniyet kemeriyle bağlı olması facianın boyutunu büyüttü.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


MÜHENDİS DE ÖLDÜ
Montajcı Ramazan Çetinkaya (25), kaynakçı Ramazan Ergün (24), boya mühendisi Emrah Varol (24), filikaya dolan suda boğularak can verdi. Kazada 12 kişi ise ezilme ve boğulma tehlikesi geçirerek yaralandı. Yaralılar Tayfun Kemer, Arif Türker, Sefer Karaca, Sabri Çakır, Nufer Koparman, Murat Bozdemir, Ersin Kesik, Mercan Bereket, Özcan Ceyhan, Saadettin Topkin, Onur Daryol ve Kaan Akyıldız Gisbir Hastanesi, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 4 işçinin tedavisi ise ayakta yapıldı. Uzmanlar, ağırlık deneyi anlamına gelen "Klas kontrolü"nün işçi değil kum torbası kullanılarak gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.