kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İTÜ'nün 2005 yıllığında Cumhurbaşkanı Sezer'in fotoğrafına bir sayfa ayrılmış.

Eski İTÜ rektörü, Gül'ü okul yıllığında sansürledi

Hande ŞARMAN HABER MERKEZİ
Cumhurbaşkanı Gül tarafından ataması yapılmayan eski İTÜ Rektörü Karadoğan'ın bastırdığı İTÜ Yıllığı'nda Cumhurbaşkanı fotoğrafı eksik.....
Üniversitede yapılan seçimlerde en çok oyu almasına rağmen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yeniden atanmayan eski İTÜ Rektörü Prof. Faruk Karadoğan'ın, her yıl yayınlanan İTÜ Mezunları Yıllığı'nda, Cumhurbaşkanı Gül'ü sansür ettiği ortaya çıktı. Önceki yıllıklarda ilk sayfada Atatürk'ün, ikinci sayfada Cumhurbaşkanı'nın, daha sonra da rektörün kendisinin fotoğraflarına yer verilirken, 2008 yıllığında Atatürk'ün ve rektörün fotoğrafı kullanıldı, Cumhurbaşkanı'nın fotoğrafına yer verilmedi.

'FARKINDA DEĞİLİM'
İTÜ tarafından 235 yıldır yayımlanan yıllığın ilk üç sayfasında gelenek değişmiyor. İlk üç sayfada Atatürk'ün, cumhurbaşkanının ve rektörün fotoğrafı bulunuyor. Ancak 2008 yıllığında Atatürk'ün fotoğrafının ardından rektör Karadoğan'ın fotoğrafı bulunuyor. Prof. Karadoğan, yıllıkta Cumhurbaşkanı Gül'ün fotoğrafına yer verilmemesiyle ilgili olarak SABAH'a, "Söz konusu kitabı her yıl mezunlar hazırlıyor. Ben çok karışmam. Her yıl olduğu gibi bu yıl da aceleye geldi. Ben farkında bile değilim, Gül'ün fotoğrafının olmadığının. Birini beğenirsiniz, beğenmezsiniz, ama merciye saygısızlık edilmez" dedi. Karadoğan, bir rektörün ve üniversite yönetiminin, böylesi münferit bir olay yüzünden mahkûm edilmemesi gerektiğini de belirtti.