kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ukrayna uçağında silah varmış

Yeni Haber
Ukrayna'nın Türkiye üzerinden Gürcistan'a göndermeye çalıştığı, ancak Türkiye'nin geçişine izin vermediği kargo uçağında silah ve cephane bulunduğunu ileri sürüldü.

Merkezi Ukrayna'nın Harkov kentinde bulunan ''kharkov-inform.ucoz.ua'' internet adresinde yayın yapan haber portalı, Ukrayna'nın insani yardım adı altında kargo uçağıyla silah ve cephane göndermeye çalıştığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

''Silah ve cephanenin Rusya hava sahasından Gürcistan'a gönderilemeyeceğini anlayan Ukrayna yönetimi, NATO üyesi olan Türkiye'nin anlayış göstereceğini ümit ederek, Türk hava sahasını kullanmak istedi. Ancak Türkiye yönetimi Ukrayna'ya kesin şekilde karşı çıktı. Türk tarafı, Ukrayna uçağında kimyasal maddeler ve silah olduğu hakkında haber aldı.'' Rusya'da yayımlanan ''Veçernaya Moskva'' gazetesinde de, ''Türkiye, Ukrayna'nın Gürcistan'a yardım etmesine izin vermedi'' başlığıyla yer alan haberde, ''İçinde insani yardım olduğu belirtilen Ukrayna uçağı Tiflis'e uçamadı. Bunun nedeni de Türkiye'nin hava sahasını kapatması oldu'' denildi.

Rus RBK ajansı, dün geçtiği bir haberde, Ukrayna Dışişleri Bakanı Volodimir Ogrizko'nun, ''içinde insani yardım malzemesi olan bir kargo uçağını Türkiye'nin hava koridorunu kapatması nedeniyle Gürcistan'a gönderemedikleri'' şeklindeki sözlerine yer vermişti.