kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türk Loydu'ndan "Kaza" açıklaması

Yeni Haber
Tuzla Tersaneler Bölgesi'ndeki bir tersanede dün meydana gelen iş kazasında, 3 kişi yaşamını yitirdi. Bu kazayla ilgili olarak Türk Loydu uzmanları bugün bir açıklamada bulundu. Türk Loydu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle;

11 Ağustos 2008 tarihinde Tuzla GİSAN Tersanesi'nde meydana gelen ve 3 işçinin ölümü ile sonuçlanan kaza ile ilgili olarak; bazı gazete, haber ajansı ve televizyon kanallarında, kazaya neden olan freefall filika testinin Türk Loydu uzmanları gözetiminde gerçekleştirildiğine dair haberler yer almıştır.

Filika testinin gerçekleştirildiği TURQUOISE-T adlı gemi, sektör kayıtlarına göre, Fransız Loydu olarak bilinen BUREAU VERITAS gözetiminde inşa edilmektedir. Söz konusu filika testinin de aynı kuruluş gözetiminde gerçekleştirilmiş olması gerekmektedir.

Bağımsız, tarafsız, güvenilir ve uzman bir ulusal kuruluş olan Türk Loydu'nun kazanın gerçekleştiği gemi, filika ve yapılan test ile hiçbir ilgisinin olmadığını; sayın basın aracılığı ile kamuoyunun bilgisine sunar; yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla, bu yanlış haber nedeni ile doğabilecek ciddi itibar kaybının önlenebilmesi açısından uygun ve yeterli biçimde düzeltilmesi konusunda gereğini rica ederiz.