kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şehitlerimizi uğurladık

Yeni Haber
Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında teröristlerce yola döşenen mayının askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu şehit olan 9 askerin cenazeleri, Erzincan Askeri Hastanesinde düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

*CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Şehitler için Şehir Mezarlığı Camii'nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılınacağı, cenazelerin daha sonra askeri törenle Şehir Mezarlığı Şehitliği'nde toprağa verileceği bildirildi.

Erzincan Askeri Hastanesinde düzenlenen tören, şehitler Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı, Jandarma Uzman Çavuşlar Gökhan Kuvat, Selim Kabataş ile erler Barış Demir, Önder Muratoğlu, Abdurrahman Bolat, Aydın Emer, Adem Bilaloğlu ve Murat Atsen'in cenazelerinin askerlerin omuzlarında hastane bahçesine getirilmesi ile başladı.

3. Ordu Komutanlığı Protokol Subayı Binbaşı Adnan Bardakçı, törende yaptığı konuşmada, terör örgütünün son çırpınışlarını yaşadığını söyledi. Teröristlerin, Mehmetçiğin azmi ve cesareti karşısında mağlup olacağını ifade eden Bardakçı, ''Şehitlerimizin dökülen kanları bizlere terör örgütü ile mücadele azminde yeni güç verdi'' dedi.

Binbaşı Bardakçı, şehitlere de seslendiği konuşmasında şunları kaydetti:

''Ne mutlu size ki, şehitlik mertebesine ulaştınız. Siz vatan savunması içindeyken her türlü fedakarlığa katlanan aileleriniz bizlere emanettir. Rahat uyuyun. Sizleri kalbimize gömüyoruz. Kanınız yerde kalmayacaktır. Ruhlarınız şad olsun.''

Törende şehitler için dua eden Terzibaba Camisi İmamı Birol Akçay ise ''Şehitleri tabutlarına yerleştirirken yüzlerinde şehit olmanın verdiği gururu gördüm'' diye konuştu. Akçay, vatanın, milletin bütünlüğüne kast edenlerin karşılarında kahraman Mehmetçiği bulacağını belirtti.

''OĞLUM BAK BABAN GELDİ''

Konuşmaların ve dua okunmasının ardından törene katılan şehit Kurmay Yarbay Şamdancı'nın eşi Emine Şamdancı, 22 aylık oğlu Tahsin Behiç Şamdancı, Kayınpederi Ali Türkmen ve Kayınvalidesi Elif Türkmen şehit yarbayın tabutunun başına gitti.

Şehit yarbayın eşi, oğluna babasının fotoğrafını göstererek ''Oğlum bak baban geldi. Baban cennete gitti, seni oradan görüyor'' diyerek göz yaşı döktü. Ali Türkmen ise, kızına eşinin şehit olduğunu ve ağlamaması gerektiğini belirtirken, aile, Şehit Yarbayın tabutunun önündeki fotoğrafını öptü.

Törene katılan Şehit Uzman Çavuş Gökhan Kuvat'ın kardeşi Erhan Kuvat ise kendisinin polis olduğunu belirterek, ''merak etme kardeşin polis, Güneydoğu'ya gidecek'' dedi.

Şehit yakınlarının tabutların başına gittiği sırada törene katılanlar da gözyaşlarını tutamadı. Törende duygulanan gazetecilerden bazıları da gözyaşları arasında görevlerine devam ettiler.

Törene İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzincan Valisi Ali Güngör, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, subaylar, astsubaylar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin sonunda ambulanslara konulan şehit cenazeleri törene katılanlar tarafından askeri hava alanına uğurlandı. Şehitlerin cenazelerinin askeri uçakla memleketlerine gönderildiği bildirildi.

Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında dün askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce döşenen mayının patlaması üzerine 9 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 2 güvenlik görevlisi de yaralanmıştı.

PİLOT KURMAY YARBAY ŞAMDANCI VE UZMAN ÇAVUŞ KABATAŞ'IN CENAZELERİ MALATYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerce döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktad Şamdancı ve Jandarma Uzman Çavuş Selim Kabataş'ın cenazeleri, Malatya'da toprağa verildi.

Şehir Mezarlığı'ndaki camide düzenlenen törene, şehitlerin aileleri, yakınları, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, bazı Malatya milletvekilleri, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tören sırasında vatandaşlar, ''Kahrolsun PKK'' ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Askere uzanan eller kırılsın'' şeklinde sloganlar attı.

Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktad Şamdancı'nın 22 aylık oğlu Tahsin Behiç Şamdancı, babasının tabutuna dokunurken duygusal anlar yaşandı.

Kılınan namazın ardından Şamdancı ve Kabataş'ın cenazeleri Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Cenazeler toprağa verildikten sonra İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız tarafından şehitlerin ailelerine Türk bayrağı ve şehitlerin fotoğrafları verildi.

''TERÖRLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK''

Bu arada İçişleri Bakanı Beşir Atalay, cenaze töreni öncesinde Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret ederek bir süre görüştü.

Bakan Atalay, bir gazetecinin, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın ''terörle mücadelede sona gelindiği'' yönündeki açıklamalarını hatırlatması üzerine, şunları söyledi: ''Bu ifadelerine ben de katılıyorum. İnşallah son çırpınışlarıdır. Özellikle hükümetimiz döneminde devletin bütün mekanizmaları terörle mücadeleyi bir bütünlük içinde çok yönlü olarak sürdürüyor. Sadece güvenlik olarak değil, sosyal siyasal ve ekonomik bütün boyutları ile terörle mücadele politikamız var. Çok iyi çalıştığımız, organize ettiğimiz ve kararlı bir şekilde yürüttüğümüz politikadır. Bu tür olaylar bizim o politikamızı hiçbir zaman etkilemeyecek. Yine demokratik süreçler içinde, hukuk devleti ilkelerini koruyarak, demokrasiyi asla teröre feda etmeden mücadelemizi sürdüreceğiz.''

Atalay, Malatya ziyaretinin üzücü bir vesile ile olduğunu ifade ederek, ''Hepimizin başı sağ olsun. Kolay değil, 9 şehit verdik. Terörle mücadele acı bir gerçeğimiz. Bir bütün olarak hepimiz kararlı bir şekilde terörle mücadelemizi sürdürüyoruz. Başta güvenlik birimlerimiz olmak üzere. Bunlar bizi hiçbir zaman yıldırmayacak. Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor'' diye konuştu.

ADANA

Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerin önceden yola döşediği mayının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Er Abdullah Aydın Emer'in cenazesi, Adana'da toprağa verildi.

Sabancı Merkez Camisinde düzenlenen törene, şehidin ailesi ve yakınları, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Adana Valisi İlhan Atış, MHP Adana milletvekilleri Kürşat Atılgan ve Muharrem Varlı, 6. Kolordu Komutanı Orgeneral Muzaffer Şen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören sırasında vatandaşlar, ''Kahrolsun PKK'' ''Askere uzanan eller kırılsın'', ''PKK mecliste'' şeklinde sloganlar attılar.
Yakınlarının teselli etmeye çalıştığı baba İsmail Emer, ''Vatan sağ olsun. Bir tane daha var, vatan için onu yetiştiriyorum'' dedi.
Şehidin kardeşi Meşale Emer de ''Yeter artık, ne zamana kadar bu terör devam edecek, ailelerin canı yanacak'' diye konuştu.
Kılınan namazın ardından Emer'in cenazesi, Asri Mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.

HATAY

Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında, askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Er Abdurrahman Bolat'ın (21) cenazesi, Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı Ardıçlı beldesine getirildi.

Kaymakam Yusuf Üstün ve Belediye Başkanı Selahattin Kocaman ile vatandaşlarca karşılanan Bolat'ın cenazesi, askeri yetkililerce Hassa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İlçedeki vatandaşların evlerinin balkonlarına Türk bayrakları astıkları görüldü.

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Şenol Caferoğlu ve cenazeyi getiren askeri yetkililer, daha sonra aileyi ziyaret ederek, şehidin eşyalarını teslim etti. Şehidin birliğinde görev yapan komutanı, ''Şehidiniz asker gibi askerdi, hainlerle mücadelede büyük kahramanlıklar gösterdi. Ancak hain bir pusuda şehit oldu. Başınız sağ olsun'' dedi.

Gözyaşlarını tutmakta güçlük çeken baba Ali Bolat da ''Oğlumla şehit düşmeden iki gün önce telefonla görüşmüştüm. 'Baba ben iki aya kadar geliyorum. Annem bana bir kız bulsun' dedi. Oğlum şehit oldu. Vatan sağ olsun'' dedi.

Bolat'ın cenazesinin düzenlenen törenin ardından, yarın Mevlana Camisi'nde kılınacak namaz sonrasında Ardıçlı Mezarlığı'da toprağa verileceği bildirildi.

İSTANBUL

Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er Önder Muratoğlu'nun cenazesi toprağa verildi.

Muratoğlu'nun cenazesi, evindeki törenin ardından Ataköy'deki 5. Kısım Camisi'ne getirildi.

Buradaki törene, Önder Muratoğlu'nun annesi Zeynep, babası Nuri, ağabeyi Ender Muratoğlu ile yakınlarının yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcıları Hayati Yazıcı ve Nazım Ekren, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, İstanbul Valisi Muammer Güler, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da katıldı.

Törene katılanlar şehit er Muratoğlu'nun ailesine başsağlığı dileğinde bulundular.

Anne Zeynep Muratoğlu cenaze namazı öncesinde oğlunun naaşına sarılarak veda etti. ''Mis gibi kokuyorsun. Cennette rahat uyu yavrum. Hakkımı helal ettim'' diyerek ağlayan anne Muratoğlu'nu tören boyunca bayan bir astsubay ile bir sağlık görevlisi yalnız bırakmadı.
Şehit er Önder Muratoğlu'nun cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından top arabasına konuldu.

Tören birliğinin bando eşliğinde ihtiram yürüyüşünün ardından cenaze aracına konulan Muratoğlu'nun cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'nde defnedildi.

Cenaze törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı çelenk gönderdi.

ELAZIĞ

Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerce döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Kuvat'ın cenazesi, Elazığ'da toprağa verildi.

Kuvat'ın cenaze törenine katılmak için özel uçakla Elazığ'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havaalanında yaptığı açıklamada, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diledi.
Bu ve benzer alçak, korkak saldırıların, milletin birlik ve beraberlik içinde yaşama azminden hiçbir şey eksiltmediğini belirten Yıldırım, son olayın da bunu gösterdiğini söyledi.

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Milletimiz tek yürek, tek yumruk, terörün karşısında yerini almıştır. Bu mücadele devam edecek. Elbette terörle mücadelenin riskleri sıkıntıları var. Bunu can siperane bir şekilde güvenlik güçlerimiz sürdürüyorlar. Biz de millet olarak hükümet olarak arkasındayız. Gereken desteği veriyoruz. Olay sonrası bölgede kapsamlı çalışma yapılıyor.''

Bakan Yıldırım, daha sonra Elazığ Valisi Muammer Muşmal'ı ziyaret etti. Ardından İzzetpaşa Camisi'nde düzenlenen törene katıldı.

Burada şehit Jandarma Uzman Çavuş Kuvat ve Van Başkale Tabur Komutanlığı'nda askerliğini yaptığı sırada geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Jandarma Er Hüseyin Murat Taş (20) için cenaze namazı kılındı.

Namazın ardından Taş'ın cenazesi ambulansla Gülmez Mezarlığı'na götürülürken, şehit Jandarma Uzman Çavuş Kuvat'ın cenazesi top arabasına yerleştirildi. Hürriyet Caddesi'nde toplanan kalabalık Elazığ Şehitliği'ne kadar askeri kortejle birlikte yürüdü. Yürüyüş sırasında PKK terör örgütü aleyhine slogan atıldı.

Gökhan Kuvat'ın cenazesi şehitlikte toprağa verildi. Bu sırada şehidin babası Orhan Kuvat ve daha önce oğlu şehit olan bir kişi fenalaştı. Şehit babalarına sağlık görevlileri müdahale etti.
Törene, Bakan Yıldırım, Vali Muşmal ile şehit Jandarma Uzman Çavuş Kuvat'ın ailesi, 8. Kolordu Komutanlığı Kurbay Başkanı Kurmay Albay Nihayet Ünlü, AK Parti Milletvekilleri Hamza Yanılmaz, Tahir Öztürk, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TERHİSİNE 97 GÜN KALA ŞEHİT DÜŞTÜ

Erzincan'da bir mayının patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Er Önder Muratoğlu'nun şehit olmadan kısa bir süre önce ailesine gönderdiği mektubunda, "Beni merak etmeyin kör topal askerlik yapıyorum. Ama yinede bir şikayetim yok. Annem seni çok özlüyorum" diye yazdığı öğrenildi. Şehit Er Muratoğlu'nun cenazesinin getirileceği Şişli'deki evinin bulunduğu sokak temizlenerek Türk bayraklarıyla donatıldı.

Erzincan'da bir mayının patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Er Önder Muratoğlu'nun, ailesine gönderdiği ilk ve son mektubu yürekleri dağladı. Şehit Er Muratoğlu ailesine gönderdiği mektubunda kendisini merak etmemelerini istedi. İşte Şehit Er Önder Muratoğlu'nun yürekleri dağlayan mektubu;

"Canım annem ve babam. Sadece mektup göndermiş olmak için yazdım bunu. Askerliğim bitince hiç mektup yazmadın diye kızmayasınız diye yazdım. Beni merak etmeyin, kör topal askerlik yapıyorum. Ama yinede bir şikayetim yok. Nasılsınız diye sormuyorum. Zaten her gün konuşuyoruz. Sizi çok özlüyorum. Annem seni çok özledim."

Şehit Er Muratoğlu'nun Okmeydanı'ndaki evine gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise herkese tek tek başsağlığı dileyerek, şehidin babası Nuri Muratoğlu'nu teselli etmeye çalıştı. Sarıgül, "Üzüntümüz çok büyük. 30 yıldır tanıdığım bir ailenin ferdini şehit verdik. Bu vatana her zaman canımız feda olsun. Çok üzgünüz" dedi.

Kelimeler boğazında düğümlenen acılı baba Nuri Muratoğlu ise "Çok üzgünüm. Askerliğinin bitmesine 97 günü kalmıştı" diye konuştu.

Öte yandan Şehidin Okmeydanı'ndan bulunan evinin sokağı sabah saatlerinde temizlenerek, Türk bayraklarıyla donatıldı. Sokaktaki herkese Şehit Er önder Muratoğlu'nun fotoğrafları dağıtıldı.

''BİR OĞLUM DAHA VAR, ONU DA ASKERE ALIN''

Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında askeri araç geçerken teröristlerce döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan askerlerden Önder Muratoğlu'nun annesi Zeynep Muratoğlu, ''Bir oğlum daha var. Onu da askere alın'' dedi.

Yakınlarını ziyaret için gittikleri Yozgat'ta oğlunun şehit olduğunu öğrenen Zeynep Muratoğlu ile diğer aile üyeleri, Şişli Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'ndeki bulunan evlerine döndüler.

Ailenin eve ulaşmasından bir süre sonra da bir binbaşı taziye ziyaretinde bulunmak için söz konusu adrese geldi.

Aileye başsağlığı dileyen binbaşı ile konuşan anne Zeynep Muratoğlu, ''Bir oğlum daha var. Onu da askere alın'' dedi.

Bu arada, şehit Önder Muratoğlu'nun ailesine destek vermek için çok sayıda vatandaş evin önünde toplandı. Burada, herhangi bir rahatsızlanma olayına anında müdahale edebilmek için 2 ayrı ambulans da hazır tutuldu.

Şehit Önder Muratoğlu'nun cenazesi, Ataköy 5. Kısım Camisi'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, ŞEHİT OLAN ERLER ADEM BİLALOĞLU VE BARIŞ DEMİR'İN İZMİR'DEKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan er Barış Demir için İzmir Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde askeri tören düzenlendi.

İkindi vakti kılınan cenaze namazına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir milletvekilleri İsmail Katmerci, Mehmet Tekelioğlu, Taha Aksoy, Tuğrul Yemişçi ve Mehmet Ali Susam, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ömer Paç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit er Demir'in cenazesi, camide bulunan tören alanına getirilirken, annesi Ayşe, babası Mehmet ve kardeşi Nagehan Demir gözyaşı döktü. Anne Ayşe Demir, oğlunun tabutuna kapanarak uzun süre ağladı.
Başbakan Erdoğan, cenaze namazında baba Mehmet Demir ile yan yana saf tuttu.

Cenaze namazı sonrası er Demir'in naaşı Menemen Kubilay Şehitliği'ne götürülmek üzere alandan ayrılırken, bazı vatandaşlar, ''Bu asker yatmadı, vatanını satmadı'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' şeklinde sloganlar attı.

Şehit olan er Barış Demir'in cenazesi, İzmir'in Menemen ilçesinde toprağa verildi.

Demir'in cenazesi, İzmir Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in katıldığı törenin ardından yaklaşık 300 araçlık konvoy eşliğinde Menemen Emiralem'deki baba evine getirildi.

Burada okunan duanın ardından, şehit er Demir'in naaşı, belde halkı tarafından yaklaşık 500 metre omuzlarda taşındı. Bu sırada baba Mehmet Demir, komutanların ve yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta dururken, şehit erin 15 yaşındaki kardeşi Nagehan, ağabeyinin resmini elinden bırakmadı. Anne Ayşe Demir ise tekerlekli sandalye ile taşındı.

Şehit er Demir'in naaşı, yine konvoy eşliğinde Menemen'e getirilerek, Kubilay Anıtı Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi. Yolun iki yanına ellerinde Türk bayraklarıyla sıralanan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan attı.

Şehitlikte oğlunu son kez görme talebi yerine gelmeyen anne Ayşe Demir, sinir krizi geçirdi.
Görevlilerce güçlükle ambulansa götürülen anne, burada da sakinleştirilemeyince, defin işlemi sona ermeden ambulansla Menemen Devlet Hastanesine götürüldü.

İÇİŞLERİ BAKANI BEŞİR ATALAY: OLAYIN FAİLLERİ YAKANACAKTIR

Erzincan'ın Kemah ilçesi Olukpınar köyü kırsalında terör örgütü mensupları tarafından yola döşenen mayının patlatılması neticesinde şehit olan 9 askeri personelin cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, olayın faillerinin yakalanacağını söyledi.

Bakan Beşir Atalay, Erzincan Asker Hastanesi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Erzincan Valisi Ali Güngör'ü makamında ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Atalay, üzücü bir hadise yaşadıklarını vurgulayarak, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehitlerimizi memleketlerine uğurladık. Kolay değil tabi 9 tane şehit uğurladık. Bizim için çok acı, ama teselli şehitlik mertebesi, Allah rahmet etsin, ailelerine başsağlığı diledik. Terörle mücadele noktasında bölgede operasyonlar devam ediyor. Olayın failleri yakalanacaktır." diye konuştu.

Bakan Atalay daha sonra Jandarma Uzman Çavuş Selim Kabataş'ın cenaze törenine katılmak üzere Erzincan'dan Malatya'ya gitti.

AJANSLAR