kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Dişi Gencebay' denmesi benim için bir onurdur!

* Müziğe dair hedefleriniz neler?
Eurovision'da Türkiye'yi gururla temsil etmek istiyorum. Bunun da çok büyük ses getireceğine eminim.

* Eurovision'a katılsaydınız, yabancı dilde şarkı mı söylerdiniz?
Şarkının tamamını İngilizce okumak yanlış, her ülkeden katılan İngilizce okursa bu Eurovision olamaz. Çünkü her ülke kendi dilini, kültürünü oraya götürüyor. Orada önem kazanması gereken olay, sözlerin anlamıdır ve seslendirenin sesidir. Barış veya aşk gibi çok kullanılan bir kaç kelimeyi birçok dilde söylemek de olabilir.

ORTADOĞU'YA OYNARDIM!
* Eurovisiona katılmak, yurtdışına açılmak için bir basamak mıdır?
Yurtdışına açılma gibi bir problemim yok. Ben yurtdışında tanınan bir sanatçıyım. Çok büyük hayran kitlem var. İsrail'e, Amerika'ya gittiğinizde; 'Linet' dediğiniz zaman herkes bilir. İsrailli ve Türk olan her ülkede Linet'i tanıyorlar. Benim öyle bir hedefim yok. Yüzde yüz Türkiye'yi tanıtmak hedefindeyim. Beni bilenler biliyor zaten.

* Yurtdışına açılmak isteyen şarkıcılara bakışınız nedir?
Çok yanlış buluyorum. Herkes maalesef 'Avrupa'ya açılayım' diye yırtınıyor. Türkiye zaten büyük potansiyel. Ben oynarsam, Ortadoğu'ya oynarım. Amerika'yı Avrupa'yı ne yapayım? Ben alaturkayı seviyorum.

* Mankenlerin şarkıcı olması sizi rahatsız ediyor mu?
Vücut ölçülerin uyduğu sürece her zaman manken olursun ama sanatçı olmak çok farklı bir olay. Sanatçı olmak doğuştan gelen bir yetenek. Mankenliğin kriterlerine ulaşabilirsin ama sanatçılığa ulaşamazsın.

* Size 'Dişi Orhan Gencebay' deniyor. Bundan rahatsızlık duyuyor musunuz?
Asla! Benim için onurdur. Gencebay, Popstar'da 'Linet'ten başka benim şarkılarımı bu kadar iyi okuyan olmadı' dedi, beni tescilledi. Müziğine, sanatına tapıyorum. En büyük idealim Gencebay klasiklerini, Türkiye çapında büyük konserler vererek, milyonlarca insanla birlikte söylemek. Çünkü Orhan Abi'nin şarkılarına herkes hasret. Ben sahnede en az beş tane Orhan Gencebay şarkısı okuyorum; millet mest oluyor. Bu artık benimle özdeşleşmiş duruma geldi. Orhan Abim rıza gösterirse bu projeyi hayata geçirmek istiyorum. Hatta Gencebay klasiklerinden oluşan bir albüm de yapabilirim.