kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Güneşin 'yararlı' etkileri

Yeni Haber
Yaz boyunca güneşin zararlı etkileri ve korunma yöntemleri anlatılır durur. Oysa ki güneşin sağlık, güzellik ve hayat kaynağı olduğunu unutmamak gerek....

Cildi ve saçları kurutur, cildin erken yaşlanmasına, ilerleyen yazlarda deri kanserine neden olur; sıvı kaybına, tansiyon yükselmesine, kalp krizine, beyin kanamasına vs. vs... Güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte yaz boyu gelen bu uyarılar adeta güneşi bir günah keçisi ilan ediyor. Her yerde görmeye alışkın olduğumuz 'Güneşin zararlı etkileri' 'Güneşten korunma yolları' haberlerine bir mola veriyor, güneşin ve güneşlenmenin hayati önem taşıyan etkileri ile güzelliğe olan katkılarını hatırlatıyoruz.
D Vitamini mucizesi...
Vücudun güneşle teması sayesinde üretilen D vitamini süt ve süt ürünlerinden alınan kalsiyumun vücut tarafından emilmesini sağlar. Yani D vitamini eksikliğiniz varsa içtiğiniz litrelerce sütün hiçbir faydası olamayacaktır.

HASTALIKLARA ŞİFA
Osteoporoz, depresyon, prostat kanserinden koruyan, diabet ve obesiteyi de engelleyen D vitamininin kalsiyumla etkileşimi sayesinde adet dönemi öncesindeki huzursuzluk ve depresyon belirtilerini de ortadan kaldırdığı yapılan araştırmalarla kanıtlanmış.

ÇOK KORUNMAYIN
Boston Üniveristesi doktorlarından Dr. Michael Holick güneşlenmenin yararlı etkileri üzerinde durarak "Vitamin D, deriniz tarafından doğal güneş ışığından gelen ultraviole radyasyonu ile karşılaşınca üretilir. Günlük besinlerinizden yeterli Vitamin D alabilmek hemen hemen imkansızdır. Vücudunuzda vitamin D oluşturmanın tek yolu doğrudan güneş ışını ile temas etmektir. Güneş koruma faktörü çok zayıf olan kremler bile vücudunuzun Vitamin D oluşturmasını yüzde 95 oranında engeller. İşte, güneşten korunma ürünlerinin sürekli kullanımı bu şekilde bir vitamin eksikliğine neden olarak hastalıklara yol açarlar" diyor.

SAKLAMBAÇ