kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gümüş tişörtleri toplatılıyor

Yeni Haber
Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı'nın, ülkenin önemli şehirlerden olan Taif'te, uydu kanalından yayımlanan Türk dizilerindeki oyuncuların resimlerinin basılı olduğu tişört ve bluzları mağazalardan toplattığı belirtiliyor.

Suudi Arabistan'da yayımlanan Okaz gazetesinin bugün verdiği habere göre, şehirde bulunan mağazalara baskın yapan Ticaret Bakanlığı görevlileri, etik, gelenek ve İslami değerlere aykırı olduğu gerekçesiyle tişört ve bluzların satışlarını yasaklayarak bu ürünleri toplattı.

Haberde, toplatılan ürünler arasında, Arap ülkelerinde büyük bir izleyici kitlesine kavuşan "Gümüş" dizisinin karakterlerinin resimlerinin basılı olduğu tişört ve bluzların da bulunduğu belirtildi.

Ticaret Bakanlığı'nın, dükkanlarda bu tür ürünlerin satışına devam edilirse kapatılacakları uyarısında bulunduğu da belirtiliyor.

Türkiye'de televizyonlarda geçen sezonlarda yayımlanan "Gümüş" ve "Ihlamurlar Altında" dizileri, merkezi Dubai'de bulunan MBC kanalında yayımlanıyor. Bütün Ortadoğu ülkelerinde yayımlandığı saatlerde büyük ilgi gören dizilerin, sadece Suudi Arabistan'da günde 3,5-4 milyona yakın kişi tarafından izlendiği belirtiliyor.

AA